Здравейте.Става въпрос за газов инжекцион тамона на Стило 1.6.Проблемите са два:1. Автокалибрацията много рядко успява да мине до край. При включването на първи втори и терти цилиндър, двигателя притреперва доста, а при включването на 4-те толкова много притриса и падат оборотите, че колата угасва. Понякога по случайност успява да стабилизира и я завършва успешно.2. При отпускане на педала на газта по надолнище например и дюзите застанат на 0 м.с. при изключване от скорост колата угасва. Това се случва и при леко потегляне на полусъединител. При изключване от високи обороти няма никакъв проблем.Изпробвах различни размери дюзи - 2.0 и 2.4 мм но разлика няма. Опитах и с различни налягания на изпарителя но пак без резултат.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с газов инжекцион на Стило 1.6
Collapse
X
-
Re: Проблем с газов инжекцион на Стило 1.6
reter написа:Здравейте.Става въпрос за газов инжекцион тамона на Стило 1.6.Проблемите са два:1. Автокалибрацията много рядко успява да мине до край. При включването на първи втори и терти цилиндър, двигателя притреперва доста, а при включването на 4-те толкова много притриса и падат оборотите, че колата угасва. Понякога по случайност успява да стабилизира и я завършва успешно.2. При отпускане на педала на газта по надолнище например и дюзите застанат на 0 м.с. при изключване от скорост колата угасва. Това се случва и при леко потегляне на полусъединител. При изключване от високи обороти няма никакъв проблем.Изпробвах различни размери дюзи - 2.0 и 2.4 мм но разлика няма. Опитах и с различни налягания на изпарителя но пак без резултат.Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
-
Re: Проблем с газов инжекцион на Стило 1.6
gaz написа:reter написа:Здравейте.Става въпрос за газов инжекцион тамона на Стило 1.6.Проблемите са два:1. Автокалибрацията много рядко успява да мине до край. При включването на първи втори и терти цилиндър, двигателя притреперва доста, а при включването на 4-те толкова много притриса и падат оборотите, че колата угасва. Понякога по случайност успява да стабилизира и я завършва успешно.2. При отпускане на педала на газта по надолнище например и дюзите застанат на 0 м.с. при изключване от скорост колата угасва. Това се случва и при леко потегляне на полусъединител. При изключване от високи обороти няма никакъв проблем.Изпробвах различни размери дюзи - 2.0 и 2.4 мм но разлика няма. Опитах и с различни налягания на изпарителя но пак без резултат.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
От изчитане на половината интернет, започвам да си мисля, че проблема може да е от това, че не съм закачил кабела за оборотите. Когато бензиновите дюзи застанат на 0м.с. може ли да обърква оборотите? Къде трябва да закача кабела за оборотите при стило 1.6?Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
-
reter написа:От изчитане на половината интернет, започвам да си мисля, че проблема може да е от това, че не съм закачил кабела за оборотите. Когато бензиновите дюзи застанат на 0м.с. може ли да обърква оборотите? Къде трябва да закача кабела за оборотите при стило 1.6?OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
reter написа:От изчитане на половината интернет, започвам да си мисля, че проблема може да е от това, че не съм закачил кабела за оборотите. Когато бензиновите дюзи застанат на 0м.с. може ли да обърква оборотите? Къде трябва да закача кабела за оборотите при стило 1.6?Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Скъсих маркучите, закачих оборотите, пробвах с друга рейка - Резултата е нулев.Вчера пробвах следното нещо: При автокалибрацията наредих цилиндрите от 4ти към първи и о чудо, не изгасна.Колата си гасне при изключване от скорост. Когато направя сместа да стои само в богата, тогава колата не угасва.Аз вече се изчерпах! Моля някой да помага!Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Изпарителя гледал ли си го. Пробваи да намалиш притока на въздух нещо. За да се ориантираме кво точно я мъчи. Къде е монтиран изпарителя.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар