Не знам къде е проблема кво ли не опитах , се магарии ми върти . Колата е пунто 1.1 на газ с плочка. От 2008 до сега си я карам на газ и не съм имал никви проблеми с газта. Но проблемите се почнаха . Смених кабели нови БЕРУ , нови свещи NJK , почистих магнет вентила и смених мембраните на испарителя Lаvato ... И не става и не става. Проблема ми е предимно в ниските обороти и има някъв преход към високите. Мотора не наема плавно в началото не всеки път се замисля. Има някво тромаво развъртане до 2500 оборота и после се едно се отпушва. На бензин нямам проблеми има си тяга и в ниските и в високите. Та напрая си настройката както ме посъветва един колега. Завивам байпаса на изпасителя навивам винта за празен ход докато почне да тресе мотора и да се мъчи и отвивам байпаса докато оборотите се стабилизират. После навивам тройника докато почне да глъхне и се тормози мотора при изфорисиране и леко полеко го отвивам докато се изфорисра чисто.Тва го прая при загрят мотор .До тука добре. Оставя колата да изтине хубаво ида да я паля и пали едно такоа зорно и не може да държи 1000 оборота държи 500 .Ако развия винта за празен ход на испарителя оборотите се оправят и си държи нормално 1500 после пада на 1000 като загрее малко и като загрее много почва да тресе да и гасне. Тоест иска да си навия винта дет см го развил ... И общо взето са въртя в то омагиосан кръг и се чудя какво става ... Не знам бобина ли ми се ебава кво иска ... Имам искра на всички свещи. Но найстна осещам ,че в някой от цилиндрите качили няма горене и след 2500 оборота чак има ... Пък напълно да ми е скапана бобината една двете няма , на бензин си работи прилично искра си има на свещите ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогблем с АГУ-то Пунто 1.1
Collapse
X
-
fuel injekcion написа:щом на бензин еок търси проблема в изпарителя и ако имаш вакумни маркучета по моното ги погледни че при мен от вакумно маркуче не вървеше и работеше зле>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:fuel injekcion написа:щом на бензин еок търси проблема в изпарителя и ако имаш вакумни маркучета по моното ги погледни че при мен от вакумно маркуче не вървеше и работеше злеPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Да изпарителя съм го чистил . Е сега я пробвах като запалих са тресеше към 800-900. Викам я да пробвм на бензин как ще е . Паля на бенз веднага си запали и отиде на 1500 студен мотор. И викам я да цъкна на газ да видим кво ще прай както е запалена. И за момент са умота и после ме учуди че взе да държи 1200 и отиде до 1500 без да съм пипал нищо и като загря си слезе на 1000. Притесняваме само че патка много лекичко при рязко подаване на газ. И по скоро само при първото подаване на газ докато засмуче газ , после се форсира плавно ако си помпя ... Явно се пак филтъра в магнет вентила е влияел. Интересно защо вчера не усетих разликата. С малко настройка и по хубав въздушен филтър които да души колата и да я кара да смуче повече газ може и да избегна това припаткване при първото напомпване на газта. Колеги кво представляват клещите дето се монтира щуцер на тръбичките за газ? И кви парички са ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
това принипно е двигател без много чаркове и нищо сложно,на бензин трябва да са 1100-1200 студен,щом изпарителя е ремонтиран добре и се настройва свали моното накисни дюзата и бензин и от време на време я вади и подавай ток да се позачисти колкото може,зачисти моното и плочката на газта може да пробваш с помпа или компресорче .Направи настройка с затегнат байпас и настроика на обороти от страничниия за чувствителност,този към моното затягаш и отвърташ до хубаво форсиране,втората настроика пробваи като настройш оборотите от месинговия..от страничния да не зависят..(свещи,кабели,бобина трябва да са здрави иначе нищо не става)FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
fuel injekcion написа:това принипно е двигател без много чаркове и нищо сложно,на бензин трябва да са 1100-1200 студен,щом изпарителя е ремонтиран добре и се настройва свали моното накисни дюзата и бензин и от време на време я вади и подавай ток да се позачисти колкото може,зачисти моното и плочката на газта може да пробваш с помпа или компресорче .Направи настройка с затегнат байпас и настроика на обороти от страничниия за чувствителност,този към моното затягаш и отвърташ до хубаво форсиране,втората настроика пробваи като настройш оборотите от месинговия..от страничния да не зависят..(свещи,кабели,бобина трябва да са здрави иначе нищо не става)>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
ivan_pop написа:Fiat_Punto11 написа:ivan_pop написа:Нещо не ти обясняват добре твоите приятели.Първо се настройва газта на високи обороти и след това се правят тихите обороти!>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар