Не знам къде е проблема
кво ли не опитах , се магарии ми върти . Колата е пунто 1.1 на газ с плочка. От 2008 до сега си я карам на газ и не съм имал никви проблеми с газта. Но проблемите се почнаха . Смених кабели нови БЕРУ , нови свещи NJK , почистих магнет вентила и смених мембраните на испарителя Lаvato ... И не става и не става. Проблема ми е предимно в ниските обороти и има някъв преход към високите. Мотора не наема плавно в началото не всеки път се замисля. Има някво тромаво развъртане до 2500 оборота и после се едно се отпушва. На бензин нямам проблеми има си тяга и в ниските и в високите. Та напрая си настройката както ме посъветва един колега. Завивам байпаса на изпасителя навивам винта за празен ход докато почне да тресе мотора и да се мъчи и отвивам байпаса докато оборотите се стабилизират. После навивам тройника докато почне да глъхне и се тормози мотора при изфорисиране и леко полеко го отвивам докато се изфорисра чисто.Тва го прая при загрят мотор .До тука добре. Оставя колата да изтине хубаво ида да я паля и пали едно такоа зорно и не може да държи 1000 оборота държи 500 .Ако развия винта за празен ход на испарителя оборотите се оправят и си държи нормално 1500 после пада на 1000 като загрее малко и като загрее много почва да тресе да и гасне. Тоест иска да си навия винта дет см го развил ... И общо взето са въртя в то омагиосан кръг и се чудя какво става ... Не знам бобина ли ми се ебава кво иска ... Имам искра на всички свещи. Но найстна осещам ,че в някой от цилиндрите качили няма горене и след 2500 оборота чак има ... Пък напълно да ми е скапана бобината една двете няма , на бензин си работи прилично искра си има на свещите ...

Коментар