Здравейте, колеги. Собственик съм на Фиат Пунто, 2002-ра година, с двигател 1.2 16в, 80 коня, 6 скорости, ръчни. Стилът ми на шофиране е изключително спокоен, както в града, така и извън него. Градско карам до 2000-2500 оборота, а извънградско с не повече от 90-100 км/ч, и то почти без изпреварвания, с плавен и равномерен подход към педала на газта.Въпреки това обаче, смесеният разход, който ми дава колата за всеки резервоар, варира между 7.5 и 8.5 на 100 бензин. Тези стойности ми се струват високи, с оглед стила на шофирането ми, теглото на колата, малката кубатура на двигателя и слабата динамика на мотора, която по никакъв начин не кореспондира с този разход. При шофиране само в градски условия гори около 10-11 на 100, а само извънградско - в най-добрия случай около 6.Затова започвам да се замислям за монтирането на висок клас газов инжекцион, който да не ми прави проблеми, да не губи от мощността на колата и пробегът да ми излиза по-евтин в парично изражение. Защото дори смесеният разход на газ да скочи до 10 на 100, пак ще бъде по-евтино от 8 на 100 бензин, който е на двойна цена.Въпросите са ми дали си струва слагането на ГИ на тази кола, прави ли някакви проблеми след това /с електрониката, с бензиновите дюзи, с паленето, с ускорението/, може ли пълначката да се сложи до тази на бензиновия резервоар, може ли бутилката да е на мястото на резервната гума?Гледах сайта на сервиза Еурогас в Горна баня, за които има добри отзиви, но не знам дали да избера тях. Няма да правя компромис с цената на газовия инжекцион. Готов съм да дам над 1000 лева, за да съм сигурен че няма да имам проблеми за в бъдеще и ще върви и харчи нормално.Какви са вашите съвети, насоки и препоръки?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газов инжекцион на Пунто 1.2 16в 80 коня
Collapse
X
-
Re: Газов инжекцион на Пунто 1.2 16в 80 коня
fiat_punto_sporting написа:Здравейте, колеги. Собственик съм на Фиат Пунто, 2002-ра година, с двигател 1.2 16в, 80 коня, 6 скорости, ръчни. Стилът ми на шофиране е изключително спокоен, както в града, така и извън него. Градско карам до 2000-2500 оборота, а извънградско с не повече от 90-100 км/ч, и то почти без изпреварвания, с плавен и равномерен подход към педала на газта.Въпреки това обаче, смесеният разход, който ми дава колата за всеки резервоар, варира между 7.5 и 8.5 на 100 бензин. Тези стойности ми се струват високи, с оглед стила на шофирането ми, теглото на колата, малката кубатура на двигателя и слабата динамика на мотора, която по никакъв начин не кореспондира с този разход. При шофиране само в градски условия гори около 10-11 на 100, а само извънградско - в най-добрия случай около 6.Затова започвам да се замислям за монтирането на висок клас газов инжекцион, който да не ми прави проблеми, да не губи от мощността на колата и пробегът да ми излиза по-евтин в парично изражение. Защото дори смесеният разход на газ да скочи до 10 на 100, пак ще бъде по-евтино от 8 на 100 бензин, който е на двойна цена.Въпросите са ми дали си струва слагането на ГИ на тази кола, прави ли някакви проблеми след това /с електрониката, с бензиновите дюзи, с паленето, с ускорението/, може ли пълначката да се сложи до тази на бензиновия резервоар, може ли бутилката да е на мястото на резервната гума?Гледах сайта на сервиза Еурогас в Горна баня, за които има добри отзиви, но не знам дали да избера тях. Няма да правя компромис с цената на газовия инжекцион. Готов съм да дам над 1000 лева, за да съм сигурен че няма да имам проблеми за в бъдеще и ще върви и харчи нормално.Какви са вашите съвети, насоки и препоръки?FIAT PUNTO MK1 преди -FIAT PUNTO MK2 facelift &FIAT GRANDE PUNTO 1.4 95
-
Може да сложиш спокойно газ на тази кола няма проблеми след това. Няма смисъл от прекалено скъпи уредби а от човек който знае какво прави. Мисля че и една уредба от 800/850лв. макс 900 ще ти върши добра работа. Най важното е да направят динамична настройка на път а не само на място автоматична както повечето колеги.успех
Коментар
-
Колега не мога да се изкажа твърдо какъв трябва да е разхода обаче ми се струва прекалено висок имайки предвид стила на шофиране, който описваш. Карам същия фиат но с 5 скорости и разхода определено е по-нисък. Градски разход при малко по-динамичен (тъй като агресивен не е точната дума) стил на шофиране ми дава около 6.8-9, извънградско около 5. Абсолютния рекорд който бях поставил беше 4.7 2-ма души с багаж 90-100 km/h скорост Моя съвет е първо да се провери компютър, ламбда сонда и т.н. по веригата защото мисля че или горивната смес не е добре, или може некачествено гориво да зареждаш, но този разход според мен е висок и трябва да предприемеш мерки преди да сложиш газ.
Коментар
-
Слагай газ колега ще се родиш от към разход за гориво. На мен лично на извън градско с тази скорост ми е падала на 6,5 газ. Но както каза колегата qnisZ по важното е газаджията да ти я върже кадърно за да не ти дава ядове. Моята е Фобос слагана преди 2 години и половина, тогава я платих 1050лв съответно за 2 години гаранция или 100 000 км. Минал съм ок 60 хил. до сега и не ми е давала ядове.punto 1.2 16V sporting
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар