Започвам с това, че не разбирам въобще от газови уредби и не знам каква марка е. Сложих най-евтиния газов в Елена газ, за 700 лева, колата си върви, превключва всичко, но припуква от време на време от ауспуха. На бензин няма проблеми. Работата е там, че като давам газ и отпусна педала, може да се чуе припукване, не е силно, но се чува. Не е всеки път, но се появява. Казаха, ми че е настроена, и може причината да е от свещите или ремуса, който имам за шум сложен. Аз съм с четриполюсни свещи на 1 година, на 8-9 хилки са. Казаха ми да сложа еднополюсни, а в нета пише двуполюсни за инжекцион. Друг ми предлага да махна ремуса, понеже може и той да е виновен. По принцип той е лепен наскоро, и може да има някоя малка дупчица зад него, не знам дали това също може да е проблем. Някой да изкаже някакво мнение? Мисля да пробвам с 4три нови свещи, само не знам еднополюсни или две, и ако не се оправи, да махна ремуса, ако не стане и тогава, да ходя на сервиз, имам и гаранция 2 години. По принцип само припукване от време на време е проблема, всичко друго изглежда ток засега.Ако са ви нужни марки, имам книжка няква, гаранция, ако я пише някъде там, или някъде отпред под капака, ми кажете и ще я потърся каква е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Припуква нова газов. инжекцион?
Collapse
X
-
qnkov написа:В гаранцията пише Мимгаз... Не знам дали това е модела на уредбата. Демек да сменя свещи като начало? Ама какви? Еднополюсни или дву? А тия кабели па какви са? Тия свещи не се ли развиват с един дълъг ключ и толкоз в тия дупки там... Има ли кабели за смяна?FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Бе, така е, ама от смяна на свещи не виждам как ще падне гаранцията. Трябва ми мнение само какви. Реално, ако има там проблем, и ония нещо объркат работата по нея... Тя е правена в София, ама в моят град тия от елене газ, са супер братовчеди. Дайте по темата малко да говорим.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Да прав си но не отбелязваш една много важна подробност че са иридиеви. А аз до сега не съм виждал много полюсни иридиеви. А знаеш ли защо ги препоръчват за газ? :D Понеже газта се пали по трудно от бензина а тези свещи са с тънки електроди от порядъка на 0.4мм. от там и продухването между електродите е по добро. А от там съответно и паленето се подобрява и тук се крие разковничето. А за пропукването колегата е прав първо смени свещите и после на сервиз. Аз лично бих сложил свещи които се препоръчват от производителя. Има някои тънкости и заигравки но няма нужда за сега да ги правиш.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар