Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Припуква нова газов. инжекцион?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Припуква нова газов. инжекцион?

Започвам с това, че не разбирам въобще от газови уредби и не знам каква марка е. Сложих най-евтиния газов в Елена газ, за 700 лева, колата си върви, превключва всичко, но припуква от време на време от ауспуха. На бензин няма проблеми. Работата е там, че като давам газ и отпусна педала, може да се чуе припукване, не е силно, но се чува. Не е всеки път, но се появява. Казаха, ми че е настроена, и може причината да е от свещите или ремуса, който имам за шум сложен. Аз съм с четриполюсни свещи на 1 година, на 8-9 хилки са. Казаха ми да сложа еднополюсни, а в нета пише двуполюсни за инжекцион. Друг ми предлага да махна ремуса, понеже може и той да е виновен. По принцип той е лепен наскоро, и може да има някоя малка дупчица зад него, не знам дали това също може да е проблем. Някой да изкаже някакво мнение? Мисля да пробвам с 4три нови свещи, само не знам еднополюсни или две, и ако не се оправи, да махна ремуса, ако не стане и тогава, да ходя на сервиз, имам и гаранция 2 години. По принцип само припукване от време на време е проблема, всичко друго изглежда ток засега.Ако са ви нужни марки, имам книжка няква, гаранция, ако я пише някъде там, или някъде отпред под капака, ми кажете и ще я потърся каква е.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Щом припуква в гърнетата на газ,това означава,че част от газта доизгаря в гърнетата.Т.е. богата горивна смес която не успява да изгори в цилиндрите и доизгаря в гърнетата.Първо се сменят свещи и кабели(ако има),ако проблема остане,бегом при газаджията да си оправи бакиите!
    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

В гаранцията пише Мимгаз... Не знам дали това е модела на уредбата. Демек да сменя свещи като начало? Ама какви? Еднополюсни или дву? А тия кабели па какви са? Тия свещи не се ли развиват с един дълъг ключ и толкоз в тия дупки там... Има ли кабели за смяна?
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

qnkov написа:
        В гаранцията пише Мимгаз... Не знам дали това е модела на уредбата. Демек да сменя свещи като начало? Ама какви? Еднополюсни или дву? А тия кабели па какви са? Тия свещи не се ли развиват с един дълъг ключ и толкоз в тия дупки там... Има ли кабели за смяна?
        Колега я по добре върви в сервиза където са ти я монтирали, че като гледам какво пишеш, да не пипнеш нещо и да ти отпадне гаранцията.
        FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Бе, така е, ама от смяна на свещи не виждам как ще падне гаранцията. Трябва ми мнение само какви. Реално, ако има там проблем, и ония нещо объркат работата по нея... Тя е правена в София, ама в моят град тия от елене газ, са супер братовчеди. Дайте по темата малко да говорим.
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Mimgaz и прочие боклуци пускат газ от вакуумната корекция и така се получава приплякването, съчетано с неплътности по ауспуха.
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Ами, не знам. Да минат студовете и ще разглобя и ще сменя свещите и ремуса ще разкарам, но все пак искам някой да отговори. Какви свещи трябва да сложа, след като имам газов инжекцион. Еднополюсни или двуполюсни.. Сега съм с четири полюсни...
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

За гас-еднополюсни.
                Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Аз преди да пусна тази тема бях попаднал в някаква тема на рено и там коментираха, че за обикновен газ е било еднополюсни, а за инжекцион било по-добре двуполюсни? Някой компетентен да каже дали има нещо вярно в това?
                  Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Всички производители на свещи,за гас дават еднополюсни.Разгледай каталози.
                    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Да прав си но не отбелязваш една много важна подробност че са иридиеви. А аз до сега не съм виждал много полюсни иридиеви. А знаеш ли защо ги препоръчват за газ? :D Понеже газта се пали по трудно от бензина а тези свещи са с тънки електроди от порядъка на 0.4мм. от там и продухването между електродите е по добро. А от там съответно и паленето се подобрява и тук се крие разковничето. А за пропукването колегата е прав първо смени свещите и после на сервиз. Аз лично бих сложил свещи които се препоръчват от производителя. Има някои тънкости и заигравки но няма нужда за сега да ги правиш.

Коментар

Карал съм на газ с дву, три, а сега съм с еднополюсни иридиеви свещи ... не съм усетил някаква съществена разлика м/у различните видове свещи, а и мотора не си казва с кои му е най добре
                        punto HGT

Коментар

Мерси, колеги, ще сменя свещите с еднополюсни. Ако може само да ми препоръчате кои свещи да взема, че лесно ще ме залъжат в някои магазин, колкото само да ги продадат. Какаква марка, всичко... да ми кажете.
                          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Denso търси.1. K20TNR - нормални2. IK20 - иридиевиАко ти трябва помощ казвай. Ако искаш препоръка от къде да ги вземеш - на лични. Твоят автомобил не е за многополюсни свещи. Положението на искрата в цилиндъра е различно.
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

NGK BKR6EKC - тези са двуполюсни BKR6EIX - иридиеви, енополюсни, за тях си приготви минимум 80лв. за 4бр., а ако ги купуваш от БГ магазин се приготви за едни 30-40лв/бр
                              punto HGT

Коментар

Working...
                              X