bmahob написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto - висок разход
Collapse
X
-
Купих мембрани, исках оргинални, но търговеца ме разколеба и ми каза да си взема мемтекс била същата гума............а аз взех та го послушахPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Само за протокола - Пунто 1995, 1,1 моноинжекция, обикновена газова с нов изпарител емегаз /ако не бъркам/. Разход градско лятото 10/100, извънградско под 8 при скорост подържана постояна скорост 90-100 не успявам да сваля, зимата градско 12, навън като лятото. Градското ми е от типа 3-4 километра, спиране за няколко часа, после същото, паля директно на газ, вече ако е под -10 паля на бензин.Лично но мен ми се струваше много, но се замислих, че тази кола на бензин в града гореше 7-7,5 лятото и 10 зимата при същите режими на каране, така че на газ според мен е нормално да се получи такава разлика.И тези легенди от 5/100 извънградско /говоря за бензин/ вече не им вярвам, моторчето е слабо и за да върви си иска натискане, а оттам и разхода си скача.А и уредбата ми е настроена на вървене, така или иначе не му стига душица и всяко изпреварване е приключение, а остана и да го заудуша :D
Коментар
-
Аз съм с пунто2, под 8 не мога да я сваля, пък предишния собственик ми говори за някакви 6/100.. Газовият инжекцион е easy gas/fobos. Ама и аз не мога да карам със 100 та камо ли с 80.Опит 6000км. Ходих да я настройват искаха ми подмяна на мап сензор смяна на кабели .. отива на почти 200лв. Аз няма да ги избия никога. Пълня на 92ст./литър и не ми пука.Забелязах че при скорости над 120 дава отклонение по gps доста стабишно може би е от зимните гуми 165/65R14 летните са ми 175/70R14
Коментар
-
Колеги аз за сефте не карам фиат пунто на газ! Това ми е второто и затова правя констатации Тая вечер смених мембраните, утре ако събера топлинка ще монтирам и ще пиша! Смяната е много лесна.................почистването е трудно, сорри че не снимах но в работилницата е студено Старите мембрани бяха вкочанясали е напукани, така че не смятам че операцията беше излишна ....Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
След смяна на мембраните /домашно / и след настройка от моя страна! Колата работи добре на празен, ход , динамика, при инерция и изключване от скорост. Месинговия винта на 3/4 развит, пластмасовия и да държи добри обороти на място! Разход нещо като среден 9/100 при тия студените дни мисля че е добреPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Ще наблюдавам и ще пиша..........пък и има време докато се стопли! Иначе смяната на мембрани на ловато не е трудна, истината обаче е в почистванито на камерите при смяната не толко при подмяната, иначе няма ефектPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
На 3-4 зареждане разхода се вдига до към 10-10,5/100 и не издържах и отидох на газ анализатор...................Каза че е малко бедна.......... отори малко тройника и плстмасовия на изпарителя, правеше настройката на 3000 и на 2000 оборота, и на празен ход. Направи ми впечатление че зави до край месинговия винт, знам че не е редно но ще пробвам!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
ще наблюдавам ......Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Мен ми е чудно при положение,че на 1.2 75 заводско му дават 9.7/100 бензин градско защо на всички ви се струва,че 10-10.5 ГАЗ е много и не спирате да ги човъркате тия изпарители и коли.Във всички книги за газови уредби е прието,че разхода с обикновено агу се вдига с около! 20% спрямо този на бензин.Мен лично ме съмнява,че само с настройки тая кола с тоя мотор ще даде разход под 10/100 газ в града.Моята примерно по каталог е 10/100 бензин.Лятото разхода ми на газ е от порядъка 12-14/100,а в момента зимата 14-16/100.Извън си ми е независимо от сезона около 8/100 +/- 0.5 литра,който половин литър зависи по мои наблюдения от скоростта с която карам,колко съм натоварен и откъде съм заредил.Паля си я директно на газ без глезотии със загряване на бензин,обръщанки и прочее.Развил съм си я да си върви дето се вика като на бензин почти и си карам така...често й давам и доста газ.Имам разни познати,които си правят колите да горят по-малко ама не знам струва ли си в името на икономията на 2 литра газ да се правят хватки в ограничаването на въздуха с цел обедняване на сместа...оттам и колата става съвсем тромава на по-високи обороти.Да не говорим и за всекидневното палене на бензин и чакане да загрее,за да се обърне на газ...и къде отива вече икономията в пари не знам.Според мен 10-11 в града съвсем в реда на нещата и то в това време.Карай си колата,следи си разхода ако се получат аномалии да реагираш своевременно,но не виждам смисъл да се ровиш повечеEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Колега...........писал съм и по нагоре че не карам сефте Пунто, втора кола мие и знам колко горе долу харчи, дори 10-11 градско газ, извън 7-8макс, среден разход не повече от 8-9/100! 10/100 среден на Пунто е много за мене....Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар