Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto - висок разход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

bmahob написа:
    и пак старата тема нов или смяна на мембрани
    Питай майстора дето ще го прави!
    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Купих мембрани, исках оргинални, но търговеца ме разколеба и ми каза да си взема мемтекс била същата гума............а аз взех та го послушах
      Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
      Втората......пак същата!
      (_-_)______////_______(_-_)
      Punto75-Вече на жената!
      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Само за протокола - Пунто 1995, 1,1 моноинжекция, обикновена газова с нов изпарител емегаз /ако не бъркам/. Разход градско лятото 10/100, извънградско под 8 при скорост подържана постояна скорост 90-100 не успявам да сваля, зимата градско 12, навън като лятото. Градското ми е от типа 3-4 километра, спиране за няколко часа, после същото, паля директно на газ, вече ако е под -10 паля на бензин.Лично но мен ми се струваше много, но се замислих, че тази кола на бензин в града гореше 7-7,5 лятото и 10 зимата при същите режими на каране, така че на газ според мен е нормално да се получи такава разлика.И тези легенди от 5/100 извънградско /говоря за бензин/ вече не им вярвам, моторчето е слабо и за да върви си иска натискане, а оттам и разхода си скача.А и уредбата ми е настроена на вървене, така или иначе не му стига душица и всяко изпреварване е приключение, а остана и да го заудуша :D

Коментар

Аз съм с пунто2, под 8 не мога да я сваля, пък предишния собственик ми говори за някакви 6/100.. Газовият инжекцион е easy gas/fobos. Ама и аз не мога да карам със 100 та камо ли с 80.Опит 6000км. Ходих да я настройват искаха ми подмяна на мап сензор смяна на кабели .. отива на почти 200лв. Аз няма да ги избия никога. Пълня на 92ст./литър и не ми пука.Забелязах че при скорости над 120 дава отклонение по gps доста стабишно може би е от зимните гуми 165/65R14 летните са ми 175/70R14

Коментар

Колеги аз за сефте не карам фиат пунто на газ! Това ми е второто и затова правя констатации Тая вечер смених мембраните, утре ако събера топлинка ще монтирам и ще пиша! Смяната е много лесна.................почистването е трудно, сорри че не снимах но в работилницата е студено Старите мембрани бяха вкочанясали е напукани, така че не смятам че операцията беше излишна ....
            Втората......пак същата!
            Punto75-Вече на жената!

Коментар

След смяна на мембраните /домашно / и след настройка от моя страна! Колата работи добре на празен, ход , динамика, при инерция и изключване от скорост. Месинговия винта на 3/4 развит, пластмасовия и да държи добри обороти на място! Разход нещо като среден 9/100 при тия студените дни мисля че е добре
              Втората......пак същата!
              Punto75-Вече на жената!

Коментар

Браво добре си се справил.Разхода е чудесен за темперетури близки до ,,Сибирските "

Коментар

Ще наблюдавам и ще пиша..........пък и има време докато се стопли! Иначе смяната на мембрани на ловато не е трудна, истината обаче е в почистванито на камерите при смяната не толко при подмяната, иначе няма ефект
                  Втората......пак същата!
                  Punto75-Вече на жената!

Коментар

bmahob написа:
                    почистването е трудно
                    Аз като карах на газ сам си смених като тебе мембраните. Какво му е трудното на почистването - махаш всичко, пръскаш с препарат, чакаш 5 минути и под душа. Разходът ти е добър. Все пак ако караш повечко се замисли за ЛК.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

На 3-4 зареждане разхода се вдига до към 10-10,5/100 и не издържах и отидох на газ анализатор...................Каза че е малко бедна.......... отори малко тройника и плстмасовия на изпарителя, правеше настройката на 3000 и на 2000 оборота, и на празен ход. Направи ми впечатление че зави до край месинговия винт, знам че не е редно но ще пробвам!
                      Втората......пак същата!
                      Punto75-Вече на жената!

Коментар

Аз също го бях завил докрай месинговия.
                        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

ще наблюдавам ......
                          Втората......пак същата!
                          Punto75-Вече на жената!

Коментар

bmahob написа:
                            ще наблюдавам ......
                            10/100 И като ти зави бай-паса лесно палиш ли на газ ?
                            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Мен ми е чудно при положение,че на 1.2 75 заводско му дават 9.7/100 бензин градско защо на всички ви се струва,че 10-10.5 ГАЗ е много и не спирате да ги човъркате тия изпарители и коли.Във всички книги за газови уредби е прието,че разхода с обикновено агу се вдига с около! 20% спрямо този на бензин.Мен лично ме съмнява,че само с настройки тая кола с тоя мотор ще даде разход под 10/100 газ в града.Моята примерно по каталог е 10/100 бензин.Лятото разхода ми на газ е от порядъка 12-14/100,а в момента зимата 14-16/100.Извън си ми е независимо от сезона около 8/100 +/- 0.5 литра,който половин литър зависи по мои наблюдения от скоростта с която карам,колко съм натоварен и откъде съм заредил.Паля си я директно на газ без глезотии със загряване на бензин,обръщанки и прочее.Развил съм си я да си върви дето се вика като на бензин почти и си карам така...често й давам и доста газ.Имам разни познати,които си правят колите да горят по-малко ама не знам струва ли си в името на икономията на 2 литра газ да се правят хватки в ограничаването на въздуха с цел обедняване на сместа...оттам и колата става съвсем тромава на по-високи обороти.Да не говорим и за всекидневното палене на бензин и чакане да загрее,за да се обърне на газ...и къде отива вече икономията в пари не знам.Според мен 10-11 в града съвсем в реда на нещата и то в това време.Карай си колата,следи си разхода ако се получат аномалии да реагираш своевременно,но не виждам смисъл да се ровиш повече
                              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                              Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Колега...........писал съм и по нагоре че не карам сефте Пунто, втора кола мие и знам колко горе долу харчи, дори 10-11 градско газ, извън 7-8макс, среден разход не повече от 8-9/100! 10/100 среден на Пунто е много за мене....
                                Втората......пак същата!
                                Punto75-Вече на жената!

Коментар

Working...
                                X