Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темпра1.6 моно ,,ашладисана с АГУ"ама....мноо арчи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

batio написа:
    Колега ,колата се кара на газ и затова не търся проблем на бензин. :D Стига ,че сутрин пали в студа и до там.Има значение каде е гарнитурата ,защото ако е под плочката над дросела се образува по-голяма дозираща камера (газ-въздух)
    Колега извинявам се но не знам какво е по доляма дозираща камера ? ... моята гарнитура е под плочката и върху плочката е дюзата.. не знам дали е добре но така си беше
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Колега fuel разбрах ,че е монтирана грешно .Утре ще ги разменя и ще пробвам по твоя начин.Дано се получи настройката на редуктора. :D ПП .Колко затваряш въздуха??

Коментар

batio написа:
        Колега fuel разбрах ,че е монтирана грешно .Утре ще ги разменя и ще пробвам по твоя начин.Дано се получи настройката на редуктора. :D ПП .Колко затваряш въздуха??
        Въздушния ми филтър беше стар и го бях затворил 1/3 маркуча ама миналия месец като смених филтъра не можа и да запали ,почти целия съм го затворил защото с новия филтър много гълта .. сега пали малко по трудно сигурно защото не и достига въздуха , ама пусна ли въздуха трябва да отвия и 1 оборот врътката на изпарителя и тогава много ми харчи и да ви питам колеги от какво ауспуха ми става черен за 10км на бензин и като я настъпя забива и мирише много на бензин , на газ също мирише ама по малко ( не и е много газта ) възможно ли е да е от свещи ? на 10000км са НGK
        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Незнам за пръв път карам моно .До сега не съм имал такъв проблем ,но Темпричката има потенциал и ще го изстискам по един или друг начин :DИ......пак в затворен кръг .За да се избегне ефекта ,,затваряне на въздух’’,логиката води до плочка с по-малък размер .А колегата Банков мълчи :D

Коментар

На бензин какъв разход дава?
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Карам я на газ ,само сутрин я паля на бензин .На бензин не работи добре

Коментар

Колата се прави да работи нормално на бензин, за да има база за настройки на газ.

Коментар

Повечето от колите които са на газ работят зле на бензин ,но това не им пречи на нормалния разход .Казвам го от личен опит.

Коментар

E, щом ги разбираш нещата, няма какво да те посъветвам повече...

Коментар

Благодаря, че опитваш да помогнеш muns61 .Приемам съветати,но повечето от хората които познавам с АГУ ,дори трудно палят камоли да карат на бензин .Това не пречи да имат по- нормален разход от моя на газ.

Коментар

batio написа:
                        Благодаря, че опитваш да помогнеш muns61 .Приемам съветати,но повечето от хората които познавам с АГУ ,дори трудно палят камоли да карат на бензин .Това не пречи да имат по- нормален разход от моя на газ.
                        За да си настройш колата идеално на газ трябва на бензин да няма никакви проблеми ама ние караме 95% на газ и просто с бензина не се мъчиме да правиме и моята на бензин не е като хората .. даже и на газ не ми харесва нещо , ауспуха ми става черен доста пали малко трудно .. според вас дали е от свещи и кабели ? газта не и е много , въздуха и е малко но ако пусна повечко няма настройка на газ просто
                        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Ето каква е истината-ходих на майстор (преди да пусна темата),той погледна колата и каза ,,сеа ти си купил тая 20-годишна кола и изкаш да арчи като нова , па и на газ да ти върви па и на бензин . Това и при таксиджиите го нема".И започна да ме убеждава,че АГУ е компромис,че няма,, куплунг’’ или както там се казва този кабел да ме закачи на компа ,че трябва да работи на проба грешка за да я оправи на бензин.... и така .След 15 минутно обикаляне около колата от негова страна аз се изнервих и го освободих от присъствието си.Това е причината да потърся помощ от вас колегите във форума.Не желая да се занимавам повече с хора които са в гащеризони,само за да им викат ,,МАЙСТОРЕ’’,а всъщност отвиват и завиват болтове и гайки.Това го мога и аз.ППРазбирасе има изключения но те в БГ все още са малко засъжаление.

Коментар

Правилно ти е казал. Като за начало трябва проверка на зацепване на ремък, центровка на запалване, проверка и евентуална подмяна на свещи, кабели, капачка, палец. Проверка за замукване на въздух, компресия и още куп неща, за които трябва да се плаща...

Коментар

Да колега плаща се но за свършена работа ,а не да се работи на проба грешка за моя сметка.Всяко нещо има цена и аз съм готов да платя както е редно. :D

Коментар

Весели празници навсички лолеги :D Ето продължение по моята тема.На първо място смених доставчика,зареждам само от ЕКО.Ефект има но малък,явно газта е малко по-добра,затова започнах да търся и нова плочка.След ровене в нета установих,че плочката трябва да е 34-36мм.По формулата която даде bankov излиза,че плочката е с по -малък диаметър ,но както и да е. Демонтирах моята и ооооо......ужас тя е 38мм. ,нестига големината ами изработката е (като в час по трудово). Започнах да търся плочка и намерих от представител на Ловато,като изработката е много кадърна ,но е пак 38мм.Монтирана е вече и колата е динамична,мощноста е доста по-добра за разхода ще докладвам след някой друг ден.ПП .Между другото приятел ми намери 35мм.плочка на BRC ще я получа след празниците и я тестваме ако резултатите са зле

Коментар

Working...
                                X