Чисто теоритично (поне за сега) да попитам, има ли как да се монтира и обикновена газова на Животното? Колата си има бутон за превключване бензин/метан, не го прави автоматично.Газта дали няма да прецаква адаптацията?
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Чисто теоритично (поне за сега) да попитам, има ли как да се монтира и обикновена газова на Животното? Колата си има бутон за превключване бензин/метан, не го прави автоматично.Газта дали няма да прецаква адаптацията?
Чакай да питам искаш да имаш Бензин / Метан / Пропан бутан (обикновенна газова) така ли? Т.е. да имаш три горива или искаш да махнеш Метана и да сложиш Газ .
Шофирай разумно, на пътя не си сам. Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Като натиснеш бутона за бензин и си работи като обикновена бензинова 1.6. Така, че няма никаквио проблеми да й шибнеш дори газов инжекцион.... виж за адаптацията не мисля че някой може да каже. Пробвай и ти кажи @M5kov - колега ако искаш може да продължим на ЛСп.с. заключиха хубавата тема за Мултиплите
Има един клип в тубата как едни поляци връзват обикновенна газова бутилка за печка към рейката и двигателя се форсира много добре. Аз съм го мислил това е не е прекалено сложно , трябва да се се ползва на един изпарител само първата степен и след него един редуктор като за метана със сменена пружина . Трябва да държи постоянно около 2,5 бара за да се запазят същите времена на дюзите. Обаче трябват още една бутилка с евросонда , редуктор , изпарител ,тройници , магнит винтили и невъзвратни клапани. И ден два труд. Обаче имам познат с обикновенна бензинка на газ и прави 10-12 варненско градско , леко пенсионерско каране.Аз имам разход максимум 7кг метан при каране газ-спирачка и като посмятах малко реших да си остана на метан.
Питай Дидо Имортала да ти обясни как стават нещата
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Сега видях, че е заключена темата... Кофти...Да отговоря поред:1. Пали и работи само на бензин или само на метан, докато не цъкна ръчно копчето, според желаното гориво.2. Идеята ми беше, да си се монтира съвсем обикновена, евтина уредба с плочка на дросела, която по никакъв начин да не влияе на метановата инсталация3. Последният ми разход беше 7.5 кг смесено, което ми идва 14 лв., при цена 1.87 в Плевен.Разхода на газ, ще е горе-долу същия с обикновена газова, но ми дава допълнителен запас от евтино гориво, което мога да зареждам навсякъде и да си го ползвам успоредно с метана.4. Чакаме Дидо да види темата и да каже какво знае 5. Блазни ме идеята да имам кола, която работи с 3 вида гориво :DНегативи:1. Възможно разбъзикване на адаптацията?2. По-кофти вървеж на газ.3. Дупчене насам-натам, което хич не ме кефи.Не съм тръгнал да го правя, просто ми е интересно дали и как може да се получи
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
още нещо, Дидо го прави на Ланча Капа, а там мястото не е проблем нито в багажника нито в коша, при теб обаче мисля че ще е, още повече си с две жени на борда.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Аз лично карам с три горива има няма 6г. Тук съм описал какво се прави но е с газ инжекция. http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...B2%D0%BD%D0%B0 по принцип става и с обикновена при теб но като минеш на метан ще смесва двете горива. Има решение и на този проблем но ще ти трябва втори емулатор за метановите дюзи.
Коментар