Моля колегите които вече имат Метанови уредби да споделят кой им ги е правил, колко им е излязло, какви бутилки са сложили, колко тежи всичко и какви са им впечатленията...мисля че с факти за цени и параметри всеки сам ще може да си направи сметка... Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Метан за Bravo/Brava
Collapse
X
-
Medic написа:Защо така бе колеги, аз се надявах че някой ще може да ми каже нещо за метан-уредбата на неговата кола...и какво в целия форум се оказва че няма нито един шофьор на Фиат с метанова уредбата ?! ?! ?! ?!
Коментар
-
Стига с този метан бе колега. И аз съм минал през тази дилема. Дали газов инжекцион, дали метан или просто - "проста" газова уредба. Та накрая Ловато "проста" уредба. За пет месеца - 5 хил. км. Никакви проблеми(при изрядна запалителна с-ма).Дори и в момента да е най-далавера каране с метан, мислиш ли че това ще е задълго. Газпром ни напъва за цената на газта и т.н.Като минус - тежки бутилки, метан станций - покрай газопроводи тук-там.Ако толкова държиш да се изръсиш сложи газов инжекцион.Не че в момента ни е голям кяра от пропан-бутана !Дано направиш правилия (според теб) избор ...Fiat Marea 1.8i
Коментар
-
Само се моли като сложиш "проста" уредба да не чуеш БУМ,че един приятел с пежо 406 ми се хвалеше за безпроблемно вървене,пък после мина на газова инжекция,като естествено си плати още 500 лева ремонти на дебитомери и тем подобни глупости.Затова добре мисли!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Абе нека да не е на далавера... разход в Бургас (само градско):Бензин - 10/100 - (16-18лв през различните месеци)Газ - примерно 10-11/100 (10-11лв)Метан - 5лв/100км (със зареждане за 8.50лв минавам 140-150км градско)Както се говори и за увеличаване на газта с 40% (дано не стане) скоро може да има масово сваляне на газови уредби. За сведение цената на метана е без промяна сигурно от година (1.03лв/кг)Недостатък тежките бутилки, моите са около 60кг + 10кг метан = 70кг догоре. Сега има и по-леки бутилки (около 40кг мисля).Ако си с 30л бутилка за газ, значи разликата метан/газ е около 40кг.Друго е, че е подходящ за къси разстояния. Аз повече от 180-200км с едно зареждане едва ли ще мина.Доколкото знам метановите уредби нямат изпарител, защото няма какво да се изпарява, той метана си е в газообразно състояние просто под голямо налягане. Съответно и не оставя нагар.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Както се говори и за увеличаване на газта с 40% (дано не стане) скоро може да има масово сваляне на газови уредби. За сведение цената на метана е без промяна сигурно от година (1.03лв/кг).
Коментар
-
spark написа:Абе нека да не е на далавера... разход в Бургас (само градско):Бензин - 10/100 - (16-18лв през различните месеци)Газ - примерно 10-11/100 (10-11лв)Метан - 5лв/100км (със зареждане за 8.50лв минавам 140-150км градско)Както се говори и за увеличаване на газта с 40% (дано не стане) скоро може да има масово сваляне на газови уредби. За сведение цената на метана е без промяна сигурно от година (1.03лв/кг)Недостатък тежките бутилки, моите са около 60кг + 10кг метан = 70кг догоре. Сега има и по-леки бутилки (около 40кг мисля).Ако си с 30л бутилка за газ, значи разликата метан/газ е около 40кг.Друго е, че е подходящ за къси разстояния. Аз повече от 180-200км с едно зареждане едва ли ще мина.Доколкото знам метановите уредби нямат изпарител, защото няма какво да се изпарява, той метана си е в газообразно състояние просто под голямо налягане. Съответно и не оставя нагар.Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
Коментар
-
Сори грешката е моя. Аз обаче доколкото говорих със собственика на едната метан станция - метана го зареждат с цистерни а не през газопровода на Овергаз, защото им излизало доста по-евтино. Доколкото знам в цяла Европа метана няма акциз, ама нашите идиоти като окъсат с парите покрай махането на митата може и да сложат акциз и на въздуха Предишния собственик ми каза, че метановата уредба му е излязла около 1500лв. Тея космически цифри 3500 за пръв път ги виждам.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Сори грешката е моя. Аз обаче доколкото говорих със собственика на едната метан станция - метана го зареждат с цистерни а не през газопровода на Овергаз, защото им излизало доста по-евтино. Доколкото знам в цяла Европа метана няма акциз, ама нашите идиоти като окъсат с парите покрай махането на митата може и да сложат акциз и на въздуха Предишния собственик ми каза, че метановата уредба му е излязла около 1500лв. Тея космически цифри 3500 за пръв път ги виждам.
Коментар
-
spark написа:Сори грешката е моя. Аз обаче доколкото говорих със собственика на едната метан станция - метана го зареждат с цистерни а не през газопровода на Овергаз, защото им излизало доста по-евтино. Доколкото знам в цяла Европа метана няма акциз, ама нашите идиоти като окъсат с парите покрай махането на митата може и да сложат акциз и на въздуха Предишния собственик ми каза, че метановата уредба му е излязла около 1500лв. Тея космически цифри 3500 за пръв път ги виждам.Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
dudulia написа:Още малко по темата.В Германия 1л.бензин е 1,25 евро,пропан- 60 цента,метан-85 цента (вероятно за килограм).Правете си изводите!Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар