Имам типо 1.8 пълен инжекцион, ’92 година. слойих му газова уредба на БРЦ, 480 лв. струваше. в момента разхода ми е 18/100, и това е след настройката. преди поне беше 15,5. ходих и в сервиз на бош, но нямаше резултат. този разход ми се вижда доста нереален. ако може да ме насочите към някой газаджия, който ще може да я настрои както трябва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход на газ
Collapse
X
-
Re: Висок разход на газ
grafa написа:Имам типо 1.8 пълен инжекцион, ’92 година. слойих му газова уредба на БРЦ, 480 лв. струваше. в момента разхода ми е 18/100, и това е след настройката. преди поне беше 15,5. ходих и в сервиз на бош, но нямаше резултат. този разход ми се вижда доста нереален. ако може да ме насочите към някой газаджия, който ще може да я настрои както трябва.Пауър из нотинг уитаут гума
Cinq 16v , Delta 1 2.0
Коментар
-
на бензин ми харчеше последно около 13л., обаче имам проблеми със ламда сондата, дюзите, помпата... възможно е и от там да идва по високия разход на бензин. проблема е, че не разбирам и не мога сам да си я настроя. за това питам за читав газаджия. а тия по сервизите само лъжа. в бош тоя каза, че не била настроена и той я е оправи и ше харчи по-малко, като ще е малко по пъргава(всички така казват). единственото което стана е, че гърми малко по-рядко, нищо друго.
Коментар
-
grafa написа:на бензин ми харчеше последно около 13л., обаче имам проблеми със ламда сондата, дюзите, помпата... възможно е и от там да идва по високия разход на бензин. проблема е, че не разбирам и не мога сам да си я настроя. за това питам за читав газаджия. а тия по сервизите само лъжа. в бош тоя каза, че не била настроена и той я е оправи и ше харчи по-малко, като ще е малко по пъргава(всички така казват). единственото което стана е, че гърми малко по-рядко, нищо друго.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:grafa написа:на бензин ми харчеше последно около 13л., обаче имам проблеми със ламда сондата, дюзите, помпата... възможно е и от там да идва по високия разход на бензин. проблема е, че не разбирам и не мога сам да си я настроя. за това питам за читав газаджия. а тия по сервизите само лъжа. в бош тоя каза, че не била настроена и той я е оправи и ше харчи по-малко, като ще е малко по пъргава(всички така казват). единственото което стана е, че гърми малко по-рядко, нищо друго.
Коментар
-
Знам че въпросът не е по темата ама до попитам. С моноинжекцион съм и при работа на газ има ли значение дали инжектора се е запушил. Оказва ли това влияние на работата на двигателя. Другият ми въпрос е че при работа на газ проблеми с оборотите няма, а при бензин като изключа от скорост оборотите пропадат рязко и след това се нормализират(При свободен ход не се менят), та каква може да е причината. Освен това и разхода на газ се вдигна бая. Колата е Брава 1,4
Коментар
-
Инжектора при работа на газ не оказва влияние. Относно рязкото падане на оборотите след отпускане на педала при мен на бравото със същия мотор правеше тоя номер но след обилно напръскване на моторчето за празния ход с WD-40 се оправи. Повишения ти разход вероятно се дължи на понижаването на температурите, виж термостата в какво състояние ти е. Друга възможна причина са втвърдени мембрани на изпарителя (зависи кога са сменяни).Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Термостата е изправен. А мембраните не съм ги гледал. Минал съм с колата на газ 28х.км и най интересното е че като завия кранчето на газста до край върви на пушка, като отвия от тройника и все едно карам умрял кон. от аспуха много коденз изкарва - направо ми поти очилата :D . Възможно ли е да имам спукана мембрана.
Коментар
-
И моята хвърля конденз, а за гърмеж - не е зле да погледнеш кабелите и свещите, сменял ли си ги скоро?Моите мембрани ги смених тази есен след 15000 км и на мен ми вдигна отведнъж разхода от 9 на 13 на 100, но в същото време и джетспарка сдаде багажа, та не знам дали от него (от ремонта му) или от мембрните нещата пак се нормализираха. Сега пак разхода си стана 9.5/100.Едни мембрани са 18 лв (за БРЦ) реших че дори профилактично да ги сменя не е проблем.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Re: за кабелите и газта
колеги сега и аз дапопитам малко имам мареа1.8 16V има газова така я взех доколкото ми казаха била заводска (незнам дали е така)с газинжекцион и ми гори 11-12 градско, та на вапроса искам да питам дали този разход е нормален е стигал и до 15/100 градско та ако мойе някои да ми каже дали е нормален разхода на далго пада до 9.5 нормално ли еBMW E39 2.5I
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар