Колата е Фиат Пунто 1.2 8V 60 к.с. 2000г.Та преди няколко месеца сложих ГИ на Landi. В началото всичко ок, колата си вървеше като часовник. Всеки път си я паля на бензин и като си загрее си минава на газ. Минаха 2-3 месеца и почна да не запалва от 1вия път. С течение на времето почна по-сериозно да не запалва. (става въпрос за палене при изстинал автомобил)Какво се получава при паленето:- при първото завъртане се опитва да запали 1-2 пъти (при въртене на стартера около 6-7 секунди) но не успява.- при второто завъртане пак така но все пак с мъка запалва, изфорсирва се и след 1 сек оборотите падат и изгасва.- при трето завъртане ако имам късмет запалва, или се повтаря предния опит.- при четвъртото завъртане горе долу вече запалва, след изфорсирването оборотите почват плавничко да падат както си му е нормалното и изведнъж рязко падат до 800-900, като направо имам чувството че пак ще изгасне,(и наистина понякога си и изгасва) но с мъка се запазва запалена. При тръгване веднага след запалване също ми забива муцуната и няма никакво ускорение. Мине ли на газ всичко се оправя.Та заведох я на газаджията и той ми каза че най вероятно компютъра на колата се е разбазикал нещо и бърка смесите, и ще се опита да го рестартира. Оставих му я през деня да я работи и след работа като отидох ми каза че не е можал да го рестартира и да пробвам следните техники:- 1во да разкача акумулатора за известно време и да го сложа пак. - пробвах го, няма ефект.- 2ро да си проверя силовите кабели защото искрели - проверих ги на тъмно и наистина при работа светят (поне единия)- 3то да я карам известно време на бензин за да може да се адаптира към бензина отново.Вчера направих опит да я запаля на газ, и си запали от раз. От днеска реших да я карам известно време на бензин да видим дали ще се адаптира и ще се оправи. Обаче на бензин е много зле работата. При тръгване и ускоряване направо ми забива муцуната, да не говорим че угасна при тръгване на един светофар. Сякаш проблемите се задълбочават при по ниски обороти.Имал съм и случаи когато е угасвала сама по време на движение когато е по инерция. Ако някой има някакви идеи и съвети моля да сподели.
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар