Колата е Фиат Пунто 1.2 8V 60 к.с. 2000г.Та преди няколко месеца сложих ГИ на Landi. В началото всичко ок, колата си вървеше като часовник. Всеки път си я паля на бензин и като си загрее си минава на газ. Минаха 2-3 месеца и почна да не запалва от 1вия път. С течение на времето почна по-сериозно да не запалва. (става въпрос за палене при изстинал автомобил)Какво се получава при паленето:- при първото завъртане се опитва да запали 1-2 пъти (при въртене на стартера около 6-7 секунди) но не успява.- при второто завъртане пак така но все пак с мъка запалва, изфорсирва се и след 1 сек оборотите падат и изгасва.- при трето завъртане ако имам късмет запалва, или се повтаря предния опит.- при четвъртото завъртане горе долу вече запалва, след изфорсирването оборотите почват плавничко да падат както си му е нормалното и изведнъж рязко падат до 800-900, като направо имам чувството че пак ще изгасне,(и наистина понякога си и изгасва) но с мъка се запазва запалена. При тръгване веднага след запалване също ми забива муцуната и няма никакво ускорение. Мине ли на газ всичко се оправя.Та заведох я на газаджията и той ми каза че най вероятно компютъра на колата се е разбазикал нещо и бърка смесите, и ще се опита да го рестартира. Оставих му я през деня да я работи и след работа като отидох ми каза че не е можал да го рестартира и да пробвам следните техники:- 1во да разкача акумулатора за известно време и да го сложа пак. - пробвах го, няма ефект.- 2ро да си проверя силовите кабели защото искрели - проверих ги на тъмно и наистина при работа светят (поне единия)- 3то да я карам известно време на бензин за да може да се адаптира към бензина отново.Вчера направих опит да я запаля на газ, и си запали от раз. От днеска реших да я карам известно време на бензин да видим дали ще се адаптира и ще се оправи. Обаче на бензин е много зле работата. При тръгване и ускоряване направо ми забива муцуната, да не говорим че угасна при тръгване на един светофар. Сякаш проблемите се задълбочават при по ниски обороти.Имал съм и случаи когато е угасвала сама по време на движение когато е по инерция. Ако някой има някакви идеи и съвети моля да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с палене на бензин - Пунто 1.2 8v
Collapse
X
-
провери си налягането на бензинатози мотор с подаваща и връщата тръба на горивото ли е или само с подаване?ако е само с подаване и ако налягането при работещ мотор е ОК (не знам колко трябва да е, най-вероятно 3,5) остави манометъра за една нощ и виж на сутринта дали имаш някакво останало наляганено съм почти сигуренен , че проблема е в самото горивот.е. източи или карай на бензин докато почти свърши, сипи нов и виж как след два дни ще пали като кола от магазина
Коментар
-
Не знам какво е настройвал газаджията ама колата 2 месеца си вървеше добре. Освен това специално за този газаджия съм чувал само хубави мнения и коментари и се съмнявам да не го е настроил добре. За налягането нямам уред с който да го измеря а горивото на скоро падна почти до долу и чак тогава заредих, така че ме съмнява да е от него.Според вас може ли да е от светещите кабели наистина? На газ си работи ОК.
Коментар
-
Sev написа:S_BANKOV написа:Вечерта преди да загасиш мотора спри газта от бутилката и изчакай да си мине на бензин, на сутринта пробвай, ако съм прав ще обяснявам натам.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Проблема пак се появи, че и се задълбочи.След като си вървеше ок само на бензин няколко дни реших да мина пак на газ. Покарах я 1 ден на газ и на следващата сутрин отново същите проблеми. Смених кабелите и свещите защото не бяха сменяни от както съм я взел (около 2 години) но няма ефект. На газ пали от раз, а на бензин си е мъка и паленето и вървенето. Като запали оборотите скачат, падат, гасне. Пак паля пак се вдигат, падат колата се запазва запалена но работи неравномерно и при подаване на газ почти угасва ако не пусна педала.Един познат беше при мен днеска и вика че бензиновата помпа била заминала - много шумяла и симптомите описани водели на там. Обадих се в 1 магазин (Евро 07) и ми казаха цена за помпа 100 лв (марка ITN).Незнам да ходя ли да ми мерят налягането и да ми вземат някви пари или направо да си вземам помпата и да се надявам че ще е от нея.Някой има ли представа колко взимат за това мерене на налягането?
Коментар
-
m.parushev написа:Проблема пак се появи, че и се задълбочи.След като си вървеше ок само на бензин няколко дни реших да мина пак на газ. Покарах я 1 ден на газ и на следващата сутрин отново същите проблеми. Смених кабелите и свещите защото не бяха сменяни от както съм я взел (около 2 години) но няма ефект. На газ пали от раз, а на бензин си е мъка и паленето и вървенето. Като запали оборотите скачат, падат, гасне. Пак паля пак се вдигат, падат колата се запазва запалена но работи неравномерно и при подаване на газ почти угасва ако не пусна педала.Един познат беше при мен днеска и вика че бензиновата помпа била заминала - много шумяла и симптомите описани водели на там. Обадих се в 1 магазин (Евро 07) и ми казаха цена за помпа 100 лв (марка ITN).Незнам да ходя ли да ми мерят налягането и да ми вземат някви пари или направо да си вземам помпата и да се надявам че ще е от нея.Някой има ли представа колко взимат за това мерене на налягането?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар