Здравейте сложих ГИ на колата и бутилка в багажника не в резервната гума. Бутилката е 35 литра, бяха ми сипали 10 лв в сервиза и отчиташе 2 от 4 лампички. Спрях на първата газостанция и я напълних. Преди да да спре пистолета бутилката отчете макс отзад на нивомера. Карах я 100 километра нито една лампичка на копчето не ми изгасна нито отзад нивомера беше мръднал допълних я 12 литра и малко газ. Знам, че трябва да е завъртяна на някакви градуси тази бутилка, кажете как трябва да стои правилно, за да отчита малко от малко по вярно. Не ми се ходи за това до газ сервиза (понеже е на 25 километра от нас) и да завъртят бутилката.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ги и показания на копчето и евросондата.
Collapse
X
-
Re: ги и показания на копчето и евросондата.
AthlonXP написа:Здравейте сложих ГИ на колата и бутилка в багажника не в резервната гума. Бутилката е 35 литра, бяха ми сипали 10 лв в сервиза и отчиташе 2 от 4 лампички. Спрях на първата газостанция и я напълних. Преди да да спре пистолета бутилката отчете макс отзад на нивомера. Карах я 100 километра нито една лампичка на копчето не ми изгасна нито отзад нивомера беше мръднал допълних я 12 литра и малко газ. Знам, че трябва да е завъртяна на някакви градуси тази бутилка, кажете как трябва да стои правилно, за да отчита малко от малко по вярно. Не ми се ходи за това до газ сервиза (понеже е на 25 километра от нас) и да завъртят бутилката.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
-
Re: ги и показания на копчето и евросондата.
todorshalev написа:AthlonXP написа:Здравейте сложих ГИ на колата и бутилка в багажника не в резервната гума. Бутилката е 35 литра, бяха ми сипали 10 лв в сервиза и отчиташе 2 от 4 лампички. Спрях на първата газостанция и я напълних. Преди да да спре пистолета бутилката отчете макс отзад на нивомера. Карах я 100 километра нито една лампичка на копчето не ми изгасна нито отзад нивомера беше мръднал допълних я 12 литра и малко газ. Знам, че трябва да е завъртяна на някакви градуси тази бутилка, кажете как трябва да стои правилно, за да отчита малко от малко по вярно. Не ми се ходи за това до газ сервиза (понеже е на 25 километра от нас) и да завъртят бутилката.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
gaz написа:Каква марка е сондата? Няма ли вариант да се завърти часовника да показва по малко?мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Нямам предвид да завъртиш бутилката а сензора за нивомера При празна бутилка трябва да показва стрелката малко над минимума. По точно става с омметър и мериш съпротивлението да е 3-4ома. След като нагласиш сензора го лепиш със лепило защото едва ли ще съвпаднат отворите за закрепване. Но все пак тази сонда е 40-50лв. Не очаквай чудеса :DBrava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
Коментар
-
gaz написа:Нямам предвид да завъртиш бутилката а сензора за нивомера При празна бутилка трябва да показва стрелката малко над минимума. По точно става с омметър и мериш съпротивлението да е 3-4ома. След като нагласиш сензора го лепиш със лепило защото едва ли ще съвпаднат отворите за закрепване. Но все пак тази сонда е 40-50лв. Не очаквай чудеса :Dмненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
gaz написа:Нямам предвид да завъртиш бутилката а сензора за нивомера При празна бутилка трябва да показва стрелката малко над минимума. По точно става с омметър и мериш съпротивлението да е 3-4ома. След като нагласиш сензора го лепиш със лепило защото едва ли ще съвпаднат отворите за закрепване. Но все пак тази сонда е 40-50лв. Не очаквай чудеса :DOVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
ivan_pop написа:gaz написа:Нямам предвид да завъртиш бутилката а сензора за нивомера При празна бутилка трябва да показва стрелката малко над минимума. По точно става с омметър и мериш съпротивлението да е 3-4ома. След като нагласиш сензора го лепиш със лепило защото едва ли ще съвпаднат отворите за закрепване. Но все пак тази сонда е 40-50лв. Не очаквай чудеса :Dмненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
С въртене на бутилката може да поизлъжеш нещата до някъде, ако я врътнеш на долу демек сондата да се доближи повече до хоризонталната линия ще намалиш светенето на четвъртата лампа, и ще увеличиш светенето на последната, също така ще увеличиш и количеството което може да събере бутилката. При условие ако е спазено да събира 80% може да достигнеш и 90%, ако завъртиш бутилката на горе, то тогава ще намалиш количесвтото което може да събере ще направиш 4 тата лампа да свети още по дълго и така. Наи добре е да играеш и с ъгъла на бутилката и с завъртане на самия показател на сондата какато каза колегата по горе, някои сонди дори си имат възможност в определени граници тоя часовник да се завърта. В краина сметка като изгориш няколко бутилки вече ще знаеш горе долу коя лампа кога гасне и колко газ ти остава с последната, но никога няма да можеш да нагласиш равни дялове на всички лампи, за мен наи важно е да знаеш последната като остане колко км имаш с нея, останалите са за общо инфоПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
AthlonXP написа:gaz написа:Нямам предвид да завъртиш бутилката а сензора за нивомера При празна бутилка трябва да показва стрелката малко над минимума. По точно става с омметър и мериш съпротивлението да е 3-4ома. След като нагласиш сензора го лепиш със лепило защото едва ли ще съвпаднат отворите за закрепване. Но все пак тази сонда е 40-50лв. Не очаквай чудеса :DКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар