Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ги и показания на копчето и евросондата.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ги и показания на копчето и евросондата.

Здравейте сложих ГИ на колата и бутилка в багажника не в резервната гума. Бутилката е 35 литра, бяха ми сипали 10 лв в сервиза и отчиташе 2 от 4 лампички. Спрях на първата газостанция и я напълних. Преди да да спре пистолета бутилката отчете макс отзад на нивомера. Карах я 100 километра нито една лампичка на копчето не ми изгасна нито отзад нивомера беше мръднал допълних я 12 литра и малко газ. Знам, че трябва да е завъртяна на някакви градуси тази бутилка, кажете как трябва да стои правилно, за да отчита малко от малко по вярно. Не ми се ходи за това до газ сервиза (понеже е на 25 километра от нас) и да завъртят бутилката.
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Re: ги и показания на копчето и евросондата.

AthlonXP написа:
    Здравейте сложих ГИ на колата и бутилка в багажника не в резервната гума. Бутилката е 35 литра, бяха ми сипали 10 лв в сервиза и отчиташе 2 от 4 лампички. Спрях на първата газостанция и я напълних. Преди да да спре пистолета бутилката отчете макс отзад на нивомера. Карах я 100 километра нито една лампичка на копчето не ми изгасна нито отзад нивомера беше мръднал допълних я 12 литра и малко газ. Знам, че трябва да е завъртяна на някакви градуси тази бутилка, кажете как трябва да стои правилно, за да отчита малко от малко по вярно. Не ми се ходи за това до газ сервиза (понеже е на 25 километра от нас) и да завъртят бутилката.
    ами то това с въртене НЕ става иска си кабел за връзка с ГИ и през програмата на ГИ-то се настроиват процентинай вече става опитно моята е 16 л. и минавам около 160 км с неяна около 80км ми гасне първата лампичка и после на 135 последната почва да мига та е много относително
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Re: ги и показания на копчето и евросондата.

todorshalev написа:
      AthlonXP написа:
      ами то това с въртене НЕ става иска си кабел за връзка с ГИ и през програмата на ГИ-то се настроиват процентинай вече става опитно моята е 16 л. и минавам около 160 км с неяна около 80км ми гасне първата лампичка и после на 135 последната почва да мига та е много относително
      яко
      мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Каква марка е сондата? Няма ли вариант да се завърти часовника да показва по малко?
        Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

gaz написа:
          Каква марка е сондата? Няма ли вариант да се завърти часовника да показва по малко?
          сондата е мимгас или нещо такова. Не знам дали може да се върти часовника. Понеже на документацията на евросондата пише да стои на 30 градуса, ама не знам как да се хванат тези 30 градуса.

Коментар

Тези 30 градуса се мерят от хоризонталата нагоре.
            OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

мимгас не показват вярно и моята е така особено след време почва още по неточно да дава

Коментар

Нямам предвид да завъртиш бутилката а сензора за нивомера При празна бутилка трябва да показва стрелката малко над минимума. По точно става с омметър и мериш съпротивлението да е 3-4ома. След като нагласиш сензора го лепиш със лепило защото едва ли ще съвпаднат отворите за закрепване. Но все пак тази сонда е 40-50лв. Не очаквай чудеса :D
                Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

gaz написа:
                  Нямам предвид да завъртиш бутилката а сензора за нивомера При празна бутилка трябва да показва стрелката малко над минимума. По точно става с омметър и мериш съпротивлението да е 3-4ома. След като нагласиш сензора го лепиш със лепило защото едва ли ще съвпаднат отворите за закрепване. Но все пак тази сонда е 40-50лв. Не очаквай чудеса :D
                  аз чудо не искам а горе долу по верни показатели

Коментар

gaz написа:
                    На БРЦ сондите и датчиците и те не показват точно,макар че са от най-скъпите!
                    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

ivan_pop написа:
                      gaz написа:
                      На БРЦ сондите и датчиците и те не показват точно,макар че са от най-скъпите!
                      Горе долу го докарах до верни показания, минах 110 километра и започнах да въртя бутилкта за да видя кога ще мръдне стрелката (все пак над 10 литра липсват от нея) и сега вече отчита и на копчето загубите. Ще покарам докато свърши на 100% за да видя колко вярно ще е всичко. Резултат ще имам другата седмица понеже карам само по 20 30 километра на ден.

Коментар

С въртене на бутилката може да поизлъжеш нещата до някъде, ако я врътнеш на долу демек сондата да се доближи повече до хоризонталната линия ще намалиш светенето на четвъртата лампа, и ще увеличиш светенето на последната, също така ще увеличиш и количеството което може да събере бутилката. При условие ако е спазено да събира 80% може да достигнеш и 90%, ако завъртиш бутилката на горе, то тогава ще намалиш количесвтото което може да събере ще направиш 4 тата лампа да свети още по дълго и така. Наи добре е да играеш и с ъгъла на бутилката и с завъртане на самия показател на сондата какато каза колегата по горе, някои сонди дори си имат възможност в определени граници тоя часовник да се завърта. В краина сметка като изгориш няколко бутилки вече ще знаеш горе долу коя лампа кога гасне и колко газ ти остава с последната, но никога няма да можеш да нагласиш равни дялове на всички лампи, за мен наи важно е да знаеш последната като остане колко км имаш с нея, останалите са за общо инфо
                        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

AthlonXP написа:
                          gaz написа:
                          аз чудо не искам а горе долу по верни показатели
                          Младеж, верни показания след засичане и по километраж, тия лампи са афиф работа.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                          X