Здравейте, преди време си настройвах газовата... бях на бензин, не бях усетил и бях развил винта на изпарителя до край. Пластмасовия винт, пружинката и топчето паднаха, сложих ги уж по обратния ред. От тогава явно, като го затегна до край винта на изпарителя и колата продължава да си работи, а ми казаха, че трябва да гасне. Това ме наведе на мисълта, че може да съм объркал нещо при слагането и реших да го развия да видя как са нещата. Развих го днес, извадих пластмасовата врътка, но пружината остана някак заседнала вътре и я дръпнах с едни пинцети, да ама топчето го нямаше никакво, ръчкаш дърпах с пинсети не знам какво съм дърпал, но не излезе и спрях - не намерих топче, направих снимка и вътре това: http://store.picbg.net/pubpic/16/BC/...be5b9116bc.jpg Уж гледах, топчето го нямаше никъде под колата... изметох, гледах боклука даже (пак не е гаранция, че не е паднало де) Та сега какво да правя, питам си направо, защото нямам идея. Да си сложа пружинката и винта и да настроя някак да карам или да видя да сваля изпарителя, но пък и да го сваля какво? Или топчето е паднало и да си търся друго топче да сложа? Страх ме е да отида на газаджия, че сигурно много ще се смее Колата преди това вървеше, но често губеше обороти в движение и гаснеше на моменти, реших да не пробвам никакви промени по въздуховодите, а да реша първо този "проблем", който може сигурно и да не го бутам, но искам да чуя вашите мнения
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изпаднал винт на изпарителя - проблеми
Collapse
X
-
http://store.picbg.net/pubpic/8A/FA/...743a.jpgето снимки на изпарителя, Landi RenzoДа няма топче... хм не знам колега, тогава като изпадна не видях, едно приятелче го видя, то си пасна на пружинката и помислих, че е за там. Това трябва да е голямо съвпадение А самото топче от едната страна е заоблено, а от другата има ръбче и си влиза в пружинкатаAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Колега редът е врътка-топче-пружина-вилка на изпарителя /като топчето от едната страна заоблената към врътката а от плоската в пружината/, надявам се ме разбра.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар