Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 75 '94г. - Не работи добре на газ.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 75 '94г. - Не работи добре на газ.

Здравейте колеги, преди да взема колата, тя работеше на газ, но после изпарителя започна да прави мизерии (да изпуска газ навсякъде) и това съвпадна с спирането на колата. След като я взех, махнах изпарителя и на негово място сложих brc at90e. Старият испарител беше сложен до акумулатора, но тъй като брц-то е по-голямо от еме газ се наложи да го сложа под акумулатора, на страницата, точно преди радиатора. Това удължи с 20см маркуча от смесителя до изпарителя. Смених и медната тръба от бутилката до изпарителя, защото беше елипсовидна на много места, също така смених и филтъра за застраховка. Преди колата работеше нормално на гад, като изключим, че вървеше много по-малко на газ, от колкото на бензин. Сега обаче положението е отчайващо, трябваше да сложа ограничител на въздуха точно над смеситя (него не съм го сменял), за да я накарам въобще да се форсира. Настройвах я на газ анализатор и сега празният ход е леко богат, в средните е бедна сместа, а във високите горе-долу става добре. Маркуча между изпарителя фи 16, а крана за количеството е отворен до край. Та въпроса ми е, има ли някъква тънкост при газифицирането на този двигател или просто смесителя не е правилният? А да и като връщам газта от 2000 оборота и гърми в гърнетата. Благодаря предварително на отзовалите се![/i]

кола

Не си е настрой правилно Да не смуче въздух от някъде При този двигател BRC си работи много добре моята е карах 8 години сега газовата е на друга кола
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Сега смесите са наред, беднее в средните, но според газ анализатора са в норма. Проблемът е, че преди да дойде колата при мен, нямаше нужда да се ограничава притока на въздух, а сега трябва, иначе няма форсиране и то на място, а смесителя е същият. Другото, което много ме тормози е, че ми разхлопа гърнетата от гърмене тази газ. Не че гърми силно но "пляка" като рали автомобил при връщане на газта. И вече чувам, че някъде от долу изпуска генерацията. Съмненията са ми исновно в това да е е много дълъг маркуча от смесителя до изпарителя, защото минава през половината кош.

Коментар

Малко развитие. Когато взех колата беше с филтърна кутия от 1.1 и аз я смених с оригиналната. Реших обаче да тествам и върнах старата кутия и чудеса, колата заработи на газ без да се налага да ограничавам въздуха. До тук добре, сега обаче нещата са още по-странни. На празен ход е леко богата, но стигнах до момента в който байпаса на чувстителността е затворен до край, в средните е добре, на ръба да беднее много сместа и във високите обогатява юнашки, но ако завия чувствителността, тогава почва да беднее сериозно в средните. При всички положения крана за количеството е отворен до край. Сега много рядко гърми в ауспуха и то много слабо. От написаното до тук на мен ми се струва, че смесителя не е правилният. Идеи?

Коментар

Идеи и аз нямам, но с това оправия няма, защото вече 3 години си карам така и кърпя гърнета от този проблем. Ако трябва да мисля логично (не разбирам от тези неша особенно) при подаване на газ вакумът засмуква газта в двигателя и там явно не изгаря напълно (богата смес) която след това се възпламенява в гърнетата и гърми както ти каза като рали автомобил и се получава нагар по клапани и тн и тн., но има друго положение, при по бедна смес колата не върви и дава голям разход естествено с много мудно ускорение при което отива икономията на гориво, аз оставам с впечатление, че златна среда няма или поне не без ГИ. Сега отново ще пусна тема за огромен разход на гориво, че смених всичко по газовата и пак 17/100. У?спех и ше следя темата ако излезе нещо полезно.
          Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
          Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
          Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Working...
          X