Преди 3 дни си сложих емулатор (оказа се че има нужда - поне за дюзите)След 3-4000 км се появиха грешки, макар че се чудя защо след толкова много времеКомбиниран еИ за дюзите и за ламбда сондатаСега вече когато карам на газ, лампата на таблото не светиОбаче докато го монтираха, видях че в упътването пише - за моно-мотроник (с две думи за моноинжекцион)И въпросът ми е:- дали този емулатор е неподходящ за колата ми?- или просто няма разлика и упътването не е точно?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Емулатор на дюзи - разлика за моно и пълен инжекцион?
Collapse
X
-
значи все пак доиде на моита че без емулатори не става естествено че има значение какъв ще бъде емулатора но според мен по вероятно е да е неточна самата документация или да е за друг модел.даи малко повече инфо за марката на емулатора и къде точно са ти го подвързали( някъде прекъсват инжекторите или нещо по ЕКУто? )ако не те бърка напиши и каква му е цената мен ме интересува.мен бяха почнали едни газаджии да ми говорят за комбиниран емулатор( марка ДЕДРА ) за едни 120..140лв а аз им казах че няма да си плащам газовата още веднъж и им теглих една............
-
ами на него пиши TIN Electronics Lambda Emulatorнякаква нашенска самоделка ще епоне на такава ми приличанезнам точно къде е вързанно като се бях загледал в схемата - на пътя на кабелите за компа от сондата и дюзитеоколо 35 лева е, но го взех от познат - за мен беше по-малконо според мен щом не свети лампата на таблото би трябало всичко да е наред
Коментар
-
Така както описваш нещата според мен става дума за емулатор за моно инжекция. Много е важно как ECU-то следи работата на дюзите, дали като цяло /прекъсване на общата верига/ или поотделно за всяка дюза. Щом не ти свети лампата за грешки може компа да не е толкова прецизен и това да ти върши работа. Забелязвал ли си поне от време на врема да е светвала лампата. Защото при мен при поява на грешка някъде светва за малко и после изгасва, а грешката се записва в паметта и после с тестер се вижда. Ако грешката е фатална минава в сервизен режим, но това го разбирам когато карам на бензин, а на газ не се усеща. А лампата не свети.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
по принцип на 1,6 16V двигателя инжекторите се следят всеки поотделно те са общ + и с четири минусааз нямам емулатор на инжекторите и ми блъска всеки път по четири грешки за всеки инжектор поотделноно това не е кои знае какъв проблем установил съм го от опитсъпротивлението на всеки инжектор е 15ома и по принцип емулатора превкл едно реленце на 4 съпротивления и по тоя начин се лъже ЕКУто. един колега от форума беше писал че си направил някаква схема с едно съпротивление и я вързал директно някъде към ЕКУто ама така и не даде схемичката ако някои има по подробня информация нека не се срамува ами да сподели
Коментар
-
idm написа:по принцип на 1,6 16V двигателя инжекторите се следят всеки поотделно те са общ + и с четири минусааз нямам емулатор на инжекторите и ми блъска всеки път по четири грешки за всеки инжектор поотделноно това не е кои знае какъв проблем установил съм го от опитсъпротивлението на всеки инжектор е 15ома и по принцип емулатора превкл едно реленце на 4 съпротивления и по тоя начин се лъже ЕКУто. един колега от форума беше писал че си направил някаква схема с едно съпротивление и я вързал директно някъде към ЕКУто ама така и не даде схемичката ако някои има по подробня информация нека не се срамува ами да споделиBrava EL 1,6 16v
Коментар
-
Tigar написа:колега това с резисторите се прави само с един 10ома на 5вата и се прекъсва само + кабел така сам го направил при мен през реле ,но като подам рязко газ и ми светва дюзата отпред но не е болка за умиране
Коментар
-
Tigar написа:колега това с резисторите се прави само с един 10ома на 5вата и се прекъсва само + кабел така сам го направил при мен през реле ,но като подам рязко газ и ми светва дюзата отпред но не е болка за умиране
Коментар
-
я вижте с кво се занимават братушките направо ми скриха шайбата http://chiptuner.ru/gbo.phpинтереснички работи има дано съм помогнал на някого да си отговори сам на въпросчетата!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар