Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Емулатор на дюзи - разлика за моно и пълен инжекцион?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Емулатор на дюзи - разлика за моно и пълен инжекцион?

Преди 3 дни си сложих емулатор (оказа се че има нужда - поне за дюзите)След 3-4000 км се появиха грешки, макар че се чудя защо след толкова много времеКомбиниран еИ за дюзите и за ламбда сондатаСега вече когато карам на газ, лампата на таблото не светиОбаче докато го монтираха, видях че в упътването пише - за моно-мотроник (с две думи за моноинжекцион)И въпросът ми е:- дали този емулатор е неподходящ за колата ми?- или просто няма разлика и упътването не е точно?
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

значи все пак доиде на моита че без емулатори не става естествено че има значение какъв ще бъде емулатора но според мен по вероятно е да е неточна самата документация или да е за друг модел.даи малко повече инфо за марката на емулатора и къде точно са ти го подвързали( някъде прекъсват инжекторите или нещо по ЕКУто? )ако не те бърка напиши и каква му е цената мен ме интересува.мен бяха почнали едни газаджии да ми говорят за комбиниран емулатор( марка ДЕДРА ) за едни 120..140лв а аз им казах че няма да си плащам газовата още веднъж и им теглих една............

Коментар

ами на него пиши TIN Electronics Lambda Emulatorнякаква нашенска самоделка ще епоне на такава ми приличанезнам точно къде е вързанно като се бях загледал в схемата - на пътя на кабелите за компа от сондата и дюзитеоколо 35 лева е, но го взех от познат - за мен беше по-малконо според мен щом не свети лампата на таблото би трябало всичко да е наред

Коментар

Емулатора към всяка дюза по отделно ли се свързва или прекъсва общото захранване. Аз имам италиански и на него пише универсален за четири цилиндъра. Пуска се отделен кабел за всяка дюза.
        Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
        двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F

Коментар

Petko написа:
          Емулатора към всяка дюза по отделно ли се свързва или прекъсва общото захранване. Аз имам италиански и на него пише универсален за четири цилиндъра. Пуска се отделен кабел за всяка дюза.
          май е общозащото нама толкова много кабели ако не се лъжа

Коментар

Така както описваш нещата според мен става дума за емулатор за моно инжекция. Много е важно как ECU-то следи работата на дюзите, дали като цяло /прекъсване на общата верига/ или поотделно за всяка дюза. Щом не ти свети лампата за грешки може компа да не е толкова прецизен и това да ти върши работа. Забелязвал ли си поне от време на врема да е светвала лампата. Защото при мен при поява на грешка някъде светва за малко и после изгасва, а грешката се записва в паметта и после с тестер се вижда. Ако грешката е фатална минава в сервизен режим, но това го разбирам когато карам на бензин, а на газ не се усеща. А лампата не свети.
            Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
            двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F

Коментар

не свети и не премигвадано върши работа, че да не се занимавам повече

Коментар

по принцип на 1,6 16V двигателя инжекторите се следят всеки поотделно те са общ + и с четири минусааз нямам емулатор на инжекторите и ми блъска всеки път по четири грешки за всеки инжектор поотделноно това не е кои знае какъв проблем установил съм го от опитсъпротивлението на всеки инжектор е 15ома и по принцип емулатора превкл едно реленце на 4 съпротивления и по тоя начин се лъже ЕКУто. един колега от форума беше писал че си направил някаква схема с едно съпротивление и я вързал директно някъде към ЕКУто ама така и не даде схемичката ако някои има по подробня информация нека не се срамува ами да сподели

Коментар

колега това да не е емулатор за ламбда сондата защото моя емулатор е доста голям като кутия и кабели коита се свързват към компа
                  HONDA I-VTEC

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                    колега това да не е емулатор за ламбда сондата защото моя емулатор е доста голям като кутия и кабели коита се свързват към компа
                    ами комбиниран еима 8 кабела

Коментар

idm написа:
                      по принцип на 1,6 16V двигателя инжекторите се следят всеки поотделно те са общ + и с четири минусааз нямам емулатор на инжекторите и ми блъска всеки път по четири грешки за всеки инжектор поотделноно това не е кои знае какъв проблем установил съм го от опитсъпротивлението на всеки инжектор е 15ома и по принцип емулатора превкл едно реленце на 4 съпротивления и по тоя начин се лъже ЕКУто. един колега от форума беше писал че си направил някаква схема с едно съпротивление и я вързал директно някъде към ЕКУто ама така и не даде схемичката ако някои има по подробня информация нека не се срамува ами да сподели
                      Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Ето я схемата на емулатора за дюзите.Аз съм с нея вече от 6-7 месеца и досега не ми е светвала или примигвала лампата на таблото.Доста е елементарна но върши добра работа.
                      Brava EL 1,6 16v

Коментар

колега това с резисторите се прави само с един 10ома на 5вата и се прекъсва само + кабел така сам го направил при мен през реле ,но като подам рязко газ и ми светва дюзата отпред но не е болка за умиране
                        chupa telefoni (ako nemoga da gi oprava)

Коментар

Tigar написа:
                          колега това с резисторите се прави само с един 10ома на 5вата и се прекъсва само + кабел така сам го направил при мен през реле ,но като подам рязко газ и ми светва дюзата отпред но не е болка за умиране
                          щом светва дюзата не е добрепри теб може да няма проблем, но при Браво/Брава грешката си остава в компютъра

Коментар

Tigar написа:
                            100% съм сигурен че за 1.6 16V двигателя няма да стане това нещенце!!!компа си проверява всеки инжектор поотделно или поне при мен е така( 98год.)+ това съпротивлението на всеки инжектор е по 15 ома!благодаря на колегата sttefan че се престраши наи накрая по постне схемичката

Коментар

я вижте с кво се занимават братушките направо ми скриха шайбата http://chiptuner.ru/gbo.phpинтереснички работи има дано съм помогнал на някого да си отговори сам на въпросчетата!

Коментар

Working...
                              X