Здр имам проблем с настройките на газ дава ми висок разход,настройвал съм я с газ анализатор на 4 места и под 14 градско и 10 изванградско не пада.Сега като пътувах към Бургас с 4ма човека с климатик с 140 и още 100кила в багажника ми даде 15,5 на газ .Сменил съм кабели свещи бобина замервал съм компресия 11 на всеки цилиндър така ми каза майстора поне.С обикновена газова съм обслужил съм я с нов испарител ,филтър ,автомобила е от подписа.Чудя се къде да търся проблема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с настройката на газ на марея
Collapse
X
-
Колега, аз от 3 месеца се боря с 20/100 градско газ, пак сменено всичко а от вчера и изпарителя. Извънградското ми е 10, но 2 човека и скорост 80-90, не е нормален този разход.... мисля си да сменип филтърчето на газовият клапан или да вземеш един изпарител нов (не нови мембрани) и тогава сигурно ще падне разхода.П.С. Свали оловната плоча от крака и тогава ще има огромен ефект.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Bravva написа:Ти какво искаш ? Да я натъпчеш до горе,да я натискаш и да дава нисък разход ли ? Моята мареа 1.6 си върви 11 извънградско без т’ва юркане,пак с обикновена газова уредба.1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
-
Абсолютно съм съгласен че един ГИ е по - добрата идея в случая, и с АГУ може да се докарат нещата до 10-11литра извън градско при тези параметри на багаж и скорост. Но задължително:- проверка за течове при запален и изгасен двигател.- Проверка на изпарителя и какво налягане прави- проверка за запушвания на пътя на газта- подбиране на правилния смесител/дефузьор- Правилното му позициониране- и най вече свещи и кабели - те вдигат много разхода. Засичането Пълно- пълно от една и съща колонка.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Tempras написа:1. Разхода на човека е 16литра, било то и със 140км/ч! Как какво иска, та той не кара драгстер, а малолитражка! Ей така като почнете - абе разхода ти от сорта на 20 е нормален, щото и моя е толкова, кво искаш...2. Примерно моята 164 2.0 с ГИ дава разход 10.5-11 със 140-150км/ч, а е 144 коня. Нещо да кажеш? м?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Re: Проблем с настройката на газ на марея
decho написа:Здр имам проблем с настройките на газ дава ми висок разход,настройвал съм я с газ анализатор на 4 места и под 14 градско и 10 изванградско не пада.Сега като пътувах към Бургас с 4ма човека с климатик с 140 и още 100кила в багажника ми даде 15,5 на газ .Сменил съм кабели свещи бобина замервал съм компресия 11 на всеки цилиндър така ми каза майстора поне.С обикновена газова съм обслужил съм я с нов испарител ,филтър ,автомобила е от подписа.Чудя се къде да търся проблема?
Коментар
-
Re: Проблем с настройката на газ на марея
decho написа:Здр имам проблем с настройките на газ дава ми висок разход,настройвал съм я с газ анализатор на 4 места и под 14 градско и 10 изванградско не пада.Сега като пътувах към Бургас с 4ма човека с климатик с 140 и още 100кила в багажника ми даде 15,5 на газ .Сменил съм кабели свещи бобина замервал съм компресия 11 на всеки цилиндър така ми каза майстора поне.С обикновена газова съм обслужил съм я с нов испарител ,филтър ,автомобила е от подписа.Чудя се къде да търся проблема?Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар