Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 16в-странно поведение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги искам да попитам за следното нещо.Вчера паля колата за да се прибирам от работа.Два дена не беше карана.И някак си не беше толкова мощна,като преди.Дори и във високите обороти не се изстрелваше.Има ли вариант ако бензиновата помпа е за смяна да оказва влияние върху газта.С ГИ съм,днес ще сменям двата филтера.Този на изпарителя и капсолования.

Re: Фиат Браво 1.6 16в-странно поведение

thenew16v написа:
    Колеги искам да попитам за следното нещо.Вчера паля колата за да се прибирам от работа.Два дена не беше карана.И някак си не беше толкова мощна,като преди.Дори и във високите обороти не се изстрелваше.Има ли вариант ако бензиновата помпа е за смяна да оказва влияние върху газта.С ГИ съм,днес ще сменям двата филтера.Този на изпарителя и капсолования.
    Да възможно е да е омазала горивните времена заради бензиновата помпа, какъв е ГИ ?
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

АГ зенит,мога ли аз нещо да направя или трябва да се кара на диагностика

Коментар

Ами най добре е да се види какво прави, да се открие причината и да се отстрани и после да се коригират нещата.

Коментар

S_BANKOV написа:
          Ами най добре е да се види какво прави, да се открие причината и да се отстрани и после да се коригират нещата.
          Ами колега ще ти обесня какво прави,просто не е така мощна като преди.Някак си е по тромава от преди.Като сменя двата филтера ще видя дали има разлика и дали е от тях проблема.

Коментар

Не проблема във филтъра при положение че е запушен ще минава на бензин поради ниско налягане на газта. Трябва да се закачи на комп.

Коментар

Виждал съм Зенит без МАП,като свърши газта колата гасне.След монтажа и настройката са свалили МАП-а.
              OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

ivan_pop написа:
                Виждал съм Зенит без МАП,като свърши газта колата гасне.След монтажа и настройката са свалили МАП-а.
                Аз съм така,90 лева за МАП не ми се дават,но това е когато газта е малко,а аз имам газ.

Коментар

Кои ви ги дава на 90лв. тези мапове за тази газова да ви ги дам на 50лв.

Коментар

qnisZ написа:
                    Кои ви ги дава на 90лв. тези мапове за тази газова да ви ги дам на 50лв.
                    В сервиз Аргус ме пратиха при човек който се занимава с АГ Зенит и той ми каза че струва 90 лева

Коментар

Е ми те хората и те хляб ядът да не говорим за някоя пържолка. :D

Коментар

Вчера същия проблем като твоя, загуби мощност и това е. 120-130 и нагоре със зор до 140 и толкова, прибрах се и и я подкарах по ред на тръбите, от бутилката до изпарителя и нагоре и знаеш ли какво установих че караме лайнян-пропан -бутан, филтър на 2х.км. и 3 седмици изисипа точно една шепа графит, пипнах и малко налягането, ей тъй за събота към морето и тая сутрин едвам я вкарвам в завойте , Най странното беше че не беше омазала горивните времена и на бензин и газ бяха 2,5.

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Вчера същия проблем като твоя, загуби мощност и това е. 120-130 и нагоре със зор до 140 и толкова, прибрах се и и я подкарах по ред на тръбите, от бутилката до изпарителя и нагоре и знаеш ли какво установих че караме лайнян-пропан -бутан, филтър на 2х.км. и 3 седмици изисипа точно една шепа графит, пипнах и малко налягането, ей тъй за събота към морето и тая сутрин едвам я вкарвам в завойте , Най странното беше че не беше омазала горивните времена и на бензин и газ бяха 2,5.
                          Колега като си пипнал налягането,няма ли да се отрази и на разхода и въпросното налягане аз от къде да го пипна на изпарителя шестограма или някъде другаде?

Коментар

Да ще се отрази, но за да върви трябва и нещо да гори от изпарителя се коригира при мен налягането, и го следя на компа, при теб не знам къде е, но е вероятно да е от изпарителя

Коментар

qnisZ написа:
                              Е ми те хората и те хляб ядът да не говорим за някоя пържолка. :D
                              Или шкембе чорба на гарата....

Коментар

Working...
                              X