Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свързване на въздуховода с маркучите към изпарителя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свързване на въздуховода с маркучите към изпарителя

Здравейте колеги,На метан съм от няколко месеца (Bravo, 1.6, 16V, 103hp). Колата има доста проблеми при каране на метан - неравномерни обороти, придърпване, гърмене, много малко мощност в ниските обороти и т.н.От скоро започна да дава проблеми с оборотите и мощността и на бензин. Огледах въздуховода от филтърната кутия до двигателя и забелязах, че се е разцепил на доста места откъм двигателя след скобата. Също така, на мястото, където към него е присъединен гумения маркуч от редуктора също се беше сцепил, направо не знам как се държи. Явно "майстора" още като го е слагал го е зацепил, защото беше сложил някакъв черен силикон или нещо подобно, за да го закърпи. Очевидно с времето тези цепнатини са се разширили и онзи ден като свалих металната скоба въздуховода направо цъфна като роза Както можете да видите от снимката, облепил съм го с гафер и сега е значително по-добре, но все още не е това, което искам.Поръчал съм си втора ръка въздуховод и имам следния въпрос:Как са присъединени гумените маркучи от редуктора към въздуховода на вашите автомобили? Дали само е пробит въздуховода и е залепен маркуча, или има и някакво друго съединение между тях? И с какво е най-добре да се залепи? Бих искал този път да си го направя сам.Благодаря!
    Fiat Bravo 1.6 16V '98 103hp CNG

Колега, споменал си за снимка, ама я няма При метан не знам как е, но при газовите уредби се слага една алуминиева плочка между дросела и въздуховода и в нея се вкарват маркучите от редуктора, като тя разпределя по-добре газта. Пак казвам, не знам дали при метан се прави така.Колата след 99’ година ли е или преди? С пластмасови или метални колектори е?Ето една малко кофти снимка на плочката, но се вижда за какво говоря>
    Прикачени файлове
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ами ще проверя дали са ми сложили такава плочка при монтажа.А снимката не се е качила, защото от работното ми място има администраторска забрана за upload и явно това е причината Довечера ще я прикача от вкъщи.

Коментар

Ето ме отново.Качвам снимка. Така както е не виждам да има монтирана плочка, освен ако не е вътре във въздуховода, но не съм голям спец ще сваля въздуховода тази седмица и ще огледам всичко по него, и без това очаквам да ми изпратят здрав, който да сложа. [/img]П.С. Сребристото около маркучите е тиксо.

Коментар

Плочката е алуминиевата тръба в края на маркуча,т.е. от ляво
          Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
          EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
          EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Разлепи го това тиксо и виж какво има под него, ако е с щуцери направено ги махай си търси плочка, ако неможеш да определиш като развиеш тиксото снимай какво има под него, че с тая снимка от 200метра нищо се не види.

Коментар

ОК Колеги благодаря, днес ми пристига "новия" въздуховод, утре ще разлепя тиксото, ще сваля въздуховода и ще направя снимки.Ако няма плочка - ще си купя и направо ще я монтирам със здравия въздуховод.Можете ли да ми кажете какъв трябва да е размера на плочката за Bravo-то?

Коментар

Вземи въздуховода с теб и мери по него като избираш плочка, гледай да е с два щуцера и като я монтираш гледай ъгъла на подаване на газ да сочи към дросела.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колеги, ето и снимките след като махнах тиксото.Има плочка вътре във въздуховода. Явно като са я вкарвали в него са го сцепили и впоследствие се е рацепил още повече. Не знам дали така е правилно, какво е вашето мнение?

Коментар

тая плочка е с мноого малък диаметър за тази кола, търси плочка по КАТАЛОГ за твоя мотор, и заедно с нея задължително смени този нацепен гофриран маруч, че ако пак гълта въздух след плочката ще гърми, След като сменищ плочката пак се прави настройка на метан. Понеже каза че и много е гърмяла, отзад на всмукателния колектор трябва да имаш няколко маркучета (1/2/3 незнам колко са при металния колектор) проследи ги всичките и ако има някой спукан, нацепен го сменяй, това има голяма роля в гърмежите, празния ход, и мощността особено в ниски.

Коментар

По този каталог това ли трябва да ми е плочката?:http://storage.fiat-bg.org/Gazovi_ur...ers/choose.htmFiat ---> Catalytic cars ---> Bravo 1.6i 16V Multipoint Weber Marelli IAWGPL 12MX00010020(Methane 12MX00010020)ingombro max = 35diff. Ø int = 35 (31)Ø M=71Ø F=75

Коментар

За тази кола се слага плочка със клапа за да пази кутията като гръмне, вътрешния размер на дифузьора за да работи на метан трябва да е 29мм.
                        Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                        Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Колеги, свалих въздуховода и демонтирах плочката.Тъй като вече ми докараха новия въздуховод, смятам да го монтирам заедно със старата плочка, т.к. днес няма от къде да намеря плочка.Въпроса ми е, понеже ще пробия 2 отвори в новия въздуховод за щуцерите, дали има шанс плочката, която се води за колата по каталог да не се монтира във въздуховода а между въздуховода и колектора?

Коментар

vharizanov написа:
                            която се води за колата по каталог да не се монтира във въздуховода а между въздуховода и колектора?
                            Точно така се прави
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Благодаря за бързия отговор, колега S_BANKOV!Значи пак ще закрепя временно положението със стария въздуховод, докато купя плочката Може би това ще стане още утре. Ще пиша, като има развитие по въпроса.П.П. Тази плочка ми я монтираха, когато ми инсталираха и самата метанова уредба в сервиза в ж.к. Дружба на бул. Ц. Лазаров, София. Вие си правете изводите. Поздрави!

Коментар

Working...
                              X