Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ГИ Фобос

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Salvador написа:
    За Фобос съм чувал всякакви легенди, за това, че се шашака от куп неща. Последният случай беше с баласта на някакъв ксенон-явно много китайски, който със смущения объркваше процесора на фобоса и се получаваше дупка в някакъв малък диапазон обороти...200-300 оборота, над средни, в които колата не работи както трябва. Колкото и безумно да звучи на пръв поглед- смениха баластите и колата се оправи.
    Не само Фобоса,и други компютри на ГИ се шашкат от Китайски баласти за ксенон.
    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

gaz написа:
      Проблема не е във Фобос. Лично може да отидеш във фобос и да ти монтират друг комп. Това, че не си обслужваш автомобила, не ти е виновен никой! Скоро и на бензин ще прекъсва и гърми.
      След 280хил км сигурно на газ сигурно него обслужвам Изказваш се неподготвен тази кола в монента е една от служебните коли на моята фирма Изминава на месец между 5-7хил км Както и дае Проблема е решен
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Супер, но моля те кажи какво и беше на колата, ако искаш на ЛС.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
          Супер, но моля те кажи какво и беше на колата, ако искаш на ЛС.
          Редно е в темата да каже!Иначе какъв е смисъла от форума!?Или,като има в проблем искам съвет,като се реши проблема,няма да кажа къде беше! :D
          OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Проблема общо взето е такъв. Когато фаровете на колата са изключени газовия компютър забива и показва стационални времена на газовите дюзи 3.50мс при бензинови времена 3-3.15мс на празен ход. Като се подаде газ газовите дюзи стават с времена макс 3.90 Ламбда сондата омира и великия бензинов компютър Ф49 губи адаптация. Когато включа фаровете всичко си идва на място бензинови времена 3-3.20мс газови времена 4.60-80мс, ламбда сондата работи с перфектни корекции. Няма да изключвам фаровете и всичко ще е наред. Изключвах ги защото бях току що поставил дневни светлини. Явно е че така несъм решил проблема но нямам нерви да се занимавам сега за очудване работата на фирмата ми е във възход и няма време за тези неща. Колата си върви в момента и вече е направила хилядарка от както "реших"проблема . За тези километри не е направила проблем. Тъпия комп. на Фобос нещо се е сдухал.
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Ти уби коня с голямата лопата.Предполагам има лоша връзка някъде, която се дублира от веригата на фаровете.

Коментар

u_bo написа:
                Ти уби коня с голямата лопата.Предполагам има лоша връзка някъде, която се дублира от веригата на фаровете.
                Проблема го реших.Изхвърлих Фобоса ритуално (с пускане на земята на целия кабелаж и компа от един метър) даже направих и видео. За 230лв. взех компютър изпарител и кабелаж Мимгаз. Непретенциозна настройка , колата върви като луда на газ до макс обороти което никока не се получаваше с Фобос-а. Това според мен и още 10-тина приятели които карат с Мим газ е най евтиния и добър вариант за газов инжекцион.Мнооого съм доволен

Коментар

А разхода как е?
                  FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

янко написа:
                    А разхода как е?
                    Разхода е перфектен 10-12л. на 100 но аз карам много извънградско 1500-2000км. на седмица , и по принцип колата се движи със 120-160км/ч кадето е възможно. С две думи постоянно е на "ръчка" Преди два дена жена ми я кара средно със 100 до една дистинация и направи разход 8л. което е добре . Не се заблуждавайте по разни прехвалени марки ГИ . Мимгаз целия кит с бутилката излиза 420лв. , перфектна цена. На около 40-50хил.км им се прецакват рейките но това не е проблем. Някой тук сега да не започне да ми разправя за виртуалните предимства на прехвалените ГИ Моля не се опитвайте да ме убеждавате в глупости и подобни разходи на газ от 100-200-300грама на 100. Имам над 450хил.км.на коли с ГИ няма смисъл от пускане на логове и подобни глупости зада видят какъв ми бил проблема на Фобоса. Това е елементарна газова инсталация и няма нужда от професори.Който има нужда от тях са на разположение на форума за невежите.

Коментар

И аз съм с ГИ МимГаз.Всичко ми е МимГаз без бутилката(не можах да намеря такава :D )Изминал съм около 25000км. и засега съм доволен!Излъгах малко,газовия клапан ми е Ловато!
                      OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Working...
                      X