Колеги, вече ми омръзна да слагам 10 лева газ и да мина 50км и после пак и реших да сменям изпарителя. Та идва въпросът какво да зема Фема или Атикер, и за 2та чувам добри отзиви, но искам да се допитам и до вас кой със какъв изпарител кара и колко му гори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дилема Фема или Атикер
Collapse
X
-
На обикновена газова най-добър ефект се получава с ламбда контрол. Аз на Брава-та бях с Атикер и разхода беше нечовешки, над 10 извънградско. Янко монтира ламбда контрол на една среща на форума и на връщане падна под 8, а в същото време динамиката се подобри. Карах я 5-6 години и така я продадах - перфектна на газ. С ламбда контрола никога не замириса на газ нито в купето, нито извън. Никога не е гърмяла, нито веднъж.
Коментар
-
Извинявай колега говориш за ламбда си му лято да или това е нещо друго. Аз на разход 14 в града се радвам , това във Видин където няма трафик о са само почти кръгови движения. Ще изчакам още малко и ще ходя да я правят но да раБера още за този ламбда контрол.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Извинявай колега говориш за ламбда си му лято да или това е нещо друго. Аз на разход 14 в града се радвам , това във Видин където няма трафик о са само почти кръгови движения. Ще изчакам още малко и ще ходя да я правят но да раБера още за този ламбда контрол.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Ламбда контрол, не симулатор. Трябва да ти е изправна ламбда сондата. Закача се към нея и според сигнала регулира сместа, както това прави компютъра на бензин, но доста по-опростено. Аз ползвах по-старата технология, с иглен мотор. Съвременните са със стъпков. Предмството на старите с игления мотор е на практика вечният им ресурс и безпроблемна работа. Слагаш и забравяш. Настройва се ръчно еднократно с помоща на обикновен мултиметър. Новите са по-прецизни, уж.
Коментар
-
Благодаря колега, ще изчакам още малко мнения и няй-вероятно другата седмица ще ходя да слагам изпаритела и ако намеря ламбда контрол да го монтираме, още един въпрос ламбда контрола е универсален или е конкретен за всяка марка АГУ?Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Не зависи от изпарителя, монтира се след него. Всички основни производители на газови уредби произвеждат и ламбда контрол. Аз лично ползвах Romano иглен и мога само да го препоръчам по горепосочените причини. Можеш да се свържеш с Янко от форума - qnisz. Със сигурност ще ти предложи. Аз от него го купих и той го монтира.
Коментар
-
Аз си смених преди 2 месеца някъде изпарителя с Мимгас електрически и в момента за около 4000км съм засякъл,че ми гори около 12 градско и 8 навън при доста отпуснато каране.Доволен съм,защото преди с много пенсионерско ми даваше 14-16 в града и 10 навън.Тоя изпарител струваше 49лв. без доставка и има 1г. гаранция и си ги избих за нула време с тази разликаEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар