Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход на газ

И в началото на този зимен сезон отново ми се получи същия ефект. С падането на температурите (м/у 1 и 5) колата започна да гори по-малко газ.През лятото градският разход се въртеше около 10,5 до 11л/100км. Но сега от една седмица при тези ниски температури засичам феноменални разходикато 9-9,5л/100км. Настройките на газовата уредба не съм ги пипал откакто е монтирана. Колата е Брава 1,4/12V. Yellow_Flash_Colorz_PDT_49
    BRAVA 1,4 12V
    Nissan Navara

Re: Разход на газ

georgiarg написа:
    И в началото на този зимен сезон отново ми се получи същия ефект. С падането на температурите (м/у 1 и 5) колата започна да гори по-малко газ.През лятото градският разход се въртеше около 10,5 до 11л/100км. Но сега от една седмица при тези ниски температури засичам феноменални разходикато 9-9,5л/100км. Настройките на газовата уредба не съм ги пипал откакто е монтирана. Колата е Брава 1,4/12V. Yellow_Flash_Colorz_PDT_49
    1) студения въздух увеличава мощността на колата, от там я настъпваш по-малко, от там пада разхода;2) вероятно палиш и караш малко повече на бензин за да загрее - пак намалява разхода.
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

и отделно като е по-студено повече газ сипваш до колкото знам..
      ex Fiat Bravo GT

Коментар

Мене пък ми казаха че на студено се вдигал разхода на газ и било "нормално" за 10км маршрут да ми скочи от 15/100 на 20/100((((((((

Коментар

Колеги все още продължавам да отчитам нисък разход на газ (УРА!!)
          BRAVA 1,4 12V
          Nissan Navara

Коментар

Chaos_ написа:
            Мене пък ми казаха че на студено се вдигал разхода на газ и било "нормално" за 10км маршрут да ми скочи от 15/100 на 20/100((((((((
            a стига бе 20 е мноо. аз карам 2000 и.е. и не съм я регулирал въобще на газ, в пикови часове и с климатик/доскоро де/ ударих рекорда 17, иначе нормално 15
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Коментар

Карам БРАВО 1.4 12v при падане на температурите и разхода на газ ми падна от 10 на 8.5 засичах го градско и съм много доволен на такъв разход

Коментар

Браво бе, моя зимъска отиваше от под 10 на над 11. Сега за вашия случай една посока на разсъждение е, че студения въздух съдържа повече кислород в едница обем и сега смесообразуването ви се е подобрило, което иде да каже, че лятото сте карали с богата смес и като не върви - повече газ. Та - сега вървят ли по-добре машините?
                  Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Върви си мойта все така злобно и все така с добрия разход.

Коментар

може би причината е в това, че вече има "зимна газ" а температурите не са толкова нискии колите загряват все още горе-долу бързо
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                      X