Здравейте колеги каква може да е причината темп.на изпарителя да е 50 градуса при вече включила се перка (преди като се включи перката темп. на изпарителя беше 86 градуса) също така и темп.на газта е 30 градуса ,а в движение пада на 20 и няколко градуса.ГИ изпарител-томасето.ГИ то е на 2г (60 000км) на пунто МК1 1.2 16в.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ниска темп.на изпарител
Collapse
X
-
В 80% от монтажите по сервизите НЕ запояват нито 1 кабел. Тоест всичко е навий жичка и изолирай. След време тези жици се окисляват и се променя съпротивлението, което отчита датчика на изпарителя. Започни с това. Провери кабелите (може само за пробата да почистиш заголените кабели и да ги намотаеш пак. Ако има разлика, запоявай!
-
Благодаря колеги и аз се съмнявам в датчика вече,защото днес пипам изпарителя и пари не можеш да го пипнеш и не е със спойка а със кабелни обувки увити със черно тиксо такаче може да са се окисли ли и също така преди време нещо и беше станало палеше директно на газ,но се оправи от само себе си :D Утре след работа ще проверя и ще пиша
Коментар
-
Замерих датчика на студено е 3.55 КОМ,а на загрял 1.02 КОМ и на загрял двигател като я вързах с компа темп.на изпарителя беше 63 градуса и темп.на газта 30 градуса пак ми се вижда ниска температурата.Тези дни ще я закача и ще видя със 100км/ч как ще е температурата Колеги да ви питам възможно ли е да отворя изпарителя само за почистване и да му сменя само о-пръстените без мембраните
Коментар
-
Как е свързан изпарителя? Успоредно или последователно? Къде се намира? Най-добре е да се свърже успоредно на парното. Ако се намира на място където може да го обдухва струя въздух е добре да се изолира. Моя е под акумулатора и трудно вдигаше над 60гр на антифриза и 30-40гр на изпарената газ( извън градско дори беше 50гр на антифриза и 20-25гр на газта). Изолирах го с микропореста гума (изолация за тръби), и тръбата на изпарената газ също. В момента градско държи 70-80гр антифриза и 50-65гр изпарената газ. Извънграда около 60-70гр антифриза и 45-50гр изпарената газ.
Коментар
-
Свързан е последователно преди парното и е хванат най-долу на гредата където е куката за теглене когато ми монтираха ГИ то бях с броня с малката решетка,но сега съм със броня със голямата решетка и изпарителя се вижда сложил съм му една ламарина пред него уж да го предпазва,но явно не върши мн мн работа :Д Може да го изолирам по-добре и да видя как ще е
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар