Колеги от какво може разхода на газ да ми е 15/16 и то по пътища без задръствания и светофари без значение лято или зима ,все толко си гори ,нови свещи ,въздушен филтър , 10 пъти я настройвам ,не го правя за първи път ,много коли съм настройвал и все малко си горят ама тоя фиат не знам що толкова гори , изпарителя е ловато не мирише от никъде на газ , миналата година гореше 11/100 и вървеше яко , сега нещо е мудна и 15-16/100 и се чудя от какво е вече ,как да разбера тоя изпарител за кофата ли е /?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход на газ на темпра моно.
Collapse
X
-
Първо си виж въздушният филтър колко е мръсен. Свещите трябва да са с просвет между електродите около 0.8 мм. Мембраните в изпарителя се подменят през 20 - 30 хил. километра. Не е необходимо да го сменяш целия. Все пак комплектът мембрани струва към 20 лв. Не е зле да се провери и филтърчето в чашката на газовия клапан. Струва лев - два.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
-
ivchotr написа:Първо си виж въздушният филтър колко е мръсен. Свещите трябва да са с просвет между електродите около 0.8 мм. Мембраните в изпарителя се подменят през 20 - 30 хил. километра. Не е необходимо да го сменяш целия. Все пак комплектът мембрани струва към 20 лв. Не е зле да се провери и филтърчето в чашката на газовия клапан. Струва лев - два.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
без да се отвори и да се види чувствителноста /мекотата/ на мембраните е трудно да се разбере !Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
bmahob написа:без да се отвори и да се види чувствителноста /мекотата/ на мембраните е трудно да се разбере !FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
според може, богата смес висок разход и дави на газPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Bane
fuel injekcion написа:малко да се е поспънала колата в момента ? преди го бех направил 11/100 и вървеше доста доволно ,сега се поспъна и гори 15 , и според мене или е изпарителя или плочката ?
Коментар
-
bmahob написа:според може, богата смес висок разход и дави на газFIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
колеги колата не спира да гори толкова ,другата седмица и взимам нов изпарител ,ще махна всички релета и хиляди жици по изпарителя ,ще си вържа само клапаните на + и - и ще си вържа както си е била дюзата и помпата както и ламбдата която е явно прекъсната и кабелите и влизат в купето , после ще махна само буксата на дюзата и ако трябва бушона на бензиновата и ще я засека колко ще ми гори така ,защото според мен проблема е нещо по връзването ,ТПС на колата работи дори на газ , тоест като му махна буксата колата на газ си гасне .... проблем ли ще е да си карам без ламбда сонда и на бензин ? не ме интересува колко ще ми гори защото на бензин рядко я карам ?FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар