Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има миризма на гас,но само на моменти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има миризма на гас,но само на моменти

Здравейте колеги,Забелязах,че колата когато времето е по жега в купето се усеще мирис на газ!Колата е мареа 1.6 новия мотор с ГИ, а то е в гаранцияГИ е марка stag модел май 200, но не съм сигурен.Поне на пръв поглед е монтирана прилично.Слагана е в София Люлин некъде май в рено сервиза. Не знам защото е купена скоро самата кола Когато е студено не мирише не знам каква е тази аномалия. Мирише от въздуховодите, а като направя клапата да върти само вътре в купето по-малко се усеща мириса на газ.Душих търсих от къде мирише ама не разбрах Ако я закарам на гаранцията какво може да очаквам?
    Fiat Marea 2.4 JTD+
    Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
    Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
    Renault 19/1.7mi/ - crash

Закарай я да проверят щателно всички връзки и маркучи. При мен се беше сцепил един маркуч на мап сензора и бая намирисваше в купето. Смених го и всичко е наред. Няколко пъти след зареждане на газ от Газпром станция ми миришеше на газ в купето. Ходих,мериха за течове,мазаха с пяна и така и не откриха теч. От други места като зареждам нямам никакъв мирис в купето.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Краси, ти си провери лещата на тръбата за пълнене на бутилката. Забелязах че на Газпром газта е доста по "ароматизирана" от на другите бензиностанции, све пак се прави от съображения за сигурност. А към колегата да се огледа какви вързки на газта минават вътре в коша и то около предна дясна чистачка/ от страната на пасажера/и да почва да търка с гъбичка за чинии и веро..
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Е след като е в гаранция? Течове не се ли покриват от гаранцията?Не че ми пречи и аз да си я проверя, но все пак.Проблемът е в това, че не е постоянен
        Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Зависи от гаранцията.Ако е някой пукнат маркуч едва ли ще се покрива,а и маркуч за 2-3 лв. пред безопасността.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
            Зависи от гаранцията.Ако е някой пукнат маркуч едва ли ще се покрива,а и маркуч за 2-3 лв. пред безопасността.
            Не говорим за пари в този случай. А ако взема да пипам и утре се счупи нещо ми кажат, че гаранцията отпада това ми е идеята.Първата кола от подписа ми беше само на газ. И съм я разглобявал и зглобявал изцяло аз газта.Имам понятие кое и как да гледам, но не съм много запознат с ГИ.Още веднъж подчертавам, че от време на време мирише, а не постоянно което да навява на мисълт, че има постоянен теч.Оглеждал съм я и не мога да намеря нещо съмнително.
            Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Погледни си всички скоби на маркучите по които минава газ(редуктор,рейка и т.н) и ги притегни малко.

Коментар

Колега,определено няма как да ти падне гаранцията ,ако си смениш маркуч за газта. На сурова газ ли мирише или на изгоряла?Само в покой ли мирише или само в движение?И в крайна сметка какво те спира да отидеш до сервиза,ами се кахъриш във форума?
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Много са ми сложни въпросите :Р не знам каква е миризмата на изгоряла газ Ще я закарам, но ще е след празниците и ще споделя мнението и от там
                  Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Working...
                  X