Здравейте,преди извесно време си сложих газов инжикцион на BRC. Като ми го слойиха маисторите започна да ми гори 15/100 на градско.Бях с фиат-ката на един друг майстор които ми инсталира последния софтуер на BRC и от когава колата ми гори смесено градско и изжанградско 10/100. От както преинсталираха софтуера обаче колата започна да ми гасни от време на време в движение на газ само когато е. Това се случва когато се минава на по-ниска предавка.Закарах я на същия маистор отново като му обесних какво се случва, и тои ми каза че MAP-а ми е висок(MAP = 450). Но MAP- a е един и сасхт на газ и на бензин , а на бензин нами гасне.Някои има ли идея от какво се получава това гаснене на колата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гасне колата на газ
Collapse
X
-
При мен лятото в един горещ ден си забрави настройките менеше оборотите на празен ход и гаснеше но при подаване на газ си вървеше. След диагностика в BRC дружба го препрограмираха и от тогава ядове няма. Допълнително поставиха още един кабел който закачиха към датчика на ангренажния ремък - на въпроса ми защо казаха "за по сигурно да чете оборотите от още едно място".Аз предполагам че ще се наложи да му направиш една диагностика и то ще си изплюе проблема.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
На ме нами се е случвало да ми променя оборотите(ако разбирам правилно става вапрос за ниските), но майсторите които я гледаха последни ми казаха, че наи-вероятно не ми е зацепен правилно ремака(защото този проблем с гасненето се появявал само на газ при неправилно зацепен ремак.На бензин е ОК), а според мен ремака си е зацепен правилно защото го сменяха със спецялния инструмент, и то от човек който разбира.Brava SX 1.6i 16V 103PS
Коментар
-
Колега,я кажи къде ти пренастроиха уредбата,колко пари ти взеха и с какъв точно секуент си,че баща ми ходи веднъж на настройка и нищо не свършиха тез идиоти в Дружба.Под 9-9,5 извънградско не мога да я смъкна((Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Колега хич не се занимавай с тези господа от Дружба 2.Само искам да споделя под сурдинка, че от началото на годината са монтирали 100-ина газови инжекциона с техния изпарител, докато друга фирма която също монтира ГИ пак с техен изпарител , но всичко друго не е БРЦ е монтирала 500 досега.Просто славата на БРЦ Дружба 2 се носи навсякъде...........И след това защо всичко ни е такова.Защото 90% от услугите в БГ са опит за прецакване на клиента.........вземай парите и бегай.Малко офф сори.Ама се ядосах много.Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
Коментар
-
Газовата ми я монтираха в Казанлък представителството на БРЦ. После и преинсталираха софтуера в Велинград.Повдигнах вапроса защото познавам хора които са доволни и от двата майстора в Казанкък и Велинград. А относно горенетона газ и аз на мога да падна под 10/100 на изван градско с скотост 120/130 км/ч. а на градско ми е пак 10/100.Не знам дали е нормално това?Brava SX 1.6i 16V 103PS
Коментар
-
vg_sarev написа:Газовата ми я монтираха в Казанлък представителството на БРЦ. После и преинсталираха софтуера в Велинград.Повдигнах вапроса защото познавам хора които са доволни и от двата майстора в Казанкък и Велинград. А относно горенетона газ и аз на мога да падна под 10/100 на изван градско с скотост 120/130 км/ч. а на градско ми е пак 10/100.Не знам дали е нормално това?
Коментар
-
vg_sarev написа:Газовата ми я монтираха в Казанлък представителството на БРЦ. После и преинсталираха софтуера в Велинград.Повдигнах вапроса защото познавам хора които са доволни и от двата майстора в Казанкък и Велинград. А относно горенетона газ и аз на мога да падна под 10/100 на изван градско с скотост 120/130 км/ч. а на градско ми е пак 10/100.Не знам дали е нормално това?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Аз не мога да разбера що за гаранция е това да ми настроят един път уредбата?гаранция се дава на пробег и време,а не на пъти!И като не си свършат работата къде по незнание,къде умишлено,почваш да плащаш........Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
dudulia написа:Аз не мога да разбера що за гаранция е това да ми настроят един път уредбата?гаранция се дава на пробег и време,а не на пъти!И като не си свършат работата къде по незнание,къде умишлено,почваш да плащаш........Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
Коментар
-
Хайде пиши какво е станало и какво са ти казали от Дружба.Според мен това с МАР-а не е много нормално,защото при настройките има една донастройка,когато се включва някакъв МАР сензор,каквото и да значи и представлява това чудо и може би от там се регулира,но ако твоят майстор го няма,просто няма как да го направи.Това е и причината заради която не съм купил все още интердейсен кабел,защото без този сензор не знам дали ще се наъстрой прецизно....Лоша работа да трябва да разчиташ на пишман газаджии.пиши дали са ти поискали пари въпреки гаранцията и ако са поискали ще спретна едно "КРАСИВО" писамце до централата в Италия!!!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
Да колега ... аман от "газаджии". Днес като бях в БРЦ и стандатртно ми закачиха колата на компютара.... и ж крайна сметка човека който я гледаше само я ГЛЕДАШЕ. Относно представителството им в Казанлък ми казаха че нямат такова(Те само копували от тях) .Казах му че ми гасне колата и че предния майстор е намалил оборотите и тои като нямаше какво да направи, защото според него колата е ок и ги вдигна от 1200 на 1340 (без коментар).... Относно MAP ми ми каза че може да не ми е зацепен правилно ангренажниа ремак ...Сега като ми вдигна оборотите имам подозрение че ще ми се качи разхода ... и какав е смисъла от газова за 1700 лв аз не знам ???Вече си мисля да отида в Фиат България и га ги помоля да ми презацепят ремака.Някой от ва да има представа какви са цените на услугите там?Brava SX 1.6i 16V 103PS
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар