Първо се извинявам за поредната тема на тази тема. Изчетох доста но пак терзанията ми си остават.Да започнем от там че колата е Фиат Пунто МК2 2001 1,2 60 HP. Имам я от 2 години но от 1 я карам редовно всеки работен ден по 40 км най-малко (20 в едната посока сутрин и 20 на обратно вечер). Често се случва и по други поводи да излизам с нея и поради отдалечеността на квартала ми от центъра пак се въртят едни километри. Като цяло разхода е добре - 6,5 л/100км градско зимата (гр. Варна), извънградско 5,5 зимата. Общо взето на месец давам по около 170-180 лв за бензин. Като направя най-грубата сметка (демек разхода на газ хипотетично ако е колкото на бензин) с ГИ ще спестявам по 80-90 лв на месец. Та се реших да взема един ГИ на лизинг (за 12м). По пак груби сметки лизинга + газта за месец ще ми излезе или колкото или малко по-скъпо от бензина.Офертите които ми предложиха (от уж добри газаджии) са:Landi (с бутилка на мястото на резервната гума) - 1200 лв Powerjet - 1100-1200лв в зависимост от там някакви частиAgis - 900 лв. (пак с такава бутилка)Как мислите, заслужа ли си да се дадат тези 300 лв отгоре за ГИ? Принципно съм с убежденито че по-скъпото е по-хубаво, но има ли смисъл за тази кола да се хвърлят толкова пари?За Agis-а чета все положителни мнения и като цяло съм склонен да рискувам и с по-евтиното в този случай.Ще съм благодарен за всяко мнение и съвет. Не си пестете и критиките.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за избор на ГИ за Пунто МК2
Collapse
X
-
emzo написа:Агис-а ще ти свърши идеална работа, като компютър, но по-важното е с какъв изпарител и каква рейка ти го дават
Коментар
-
emzo написа:И така будалите се хващат на хорото....Ела да ти продам кола ? мерцедес 10 000лв, ама няма да казвам с какъв двигател, само че е немски. Нещо такова се е получило.
Коментар
-
Слагай турски. Аз на същото пунто като година и двигател сложих ГИ, всички части са турски, освен бутилката и компютъра. 55000км карам на газ, само сипвам, веднъж смених едно маркуче към изпарителя беше се нацепило и 2 пъти сменям филтъра. Абсолютно безпроблемно се газифицира тоя двигател, но трябва да няма проблеми и на бензин преди всичко.
Коментар
-
Да Колега да не забравиш да драснеш някой ред да кажеш как се държи с Ландито колата разход мощност че и аз мисля да слагам на каручката.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар