Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Coupe Заслужава ли си газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Coupe Заслужава ли си газ

Много ми харчи и мисля, че е време да слагам газова.Но при разход 12 градско има ли смисъл.Изминавам около 100 км градско на ден.

100 км. градско на ден?При този разход и то на бензин ако караш само в работни дни това дава сметка от 600 лв. за бензин на месец.Да приемем ,че поставиш газов инжекцион за около 1000 лв.Разхода на газ да приемем ,че е 14 на 100 км. Сметка показва ,че ако на бензин на ден даваш по 30 лв. то на газ ще даваш около 18 лв.За месеца ще ти се вържат 360 лв. още на първия месец си спестил 240 лв.Грубо казано за 4 месеца си избил парите за газовия инжекцион.Смятал съм цена на бензин 2,50 и цена на пропан бутан 1,25.Всичко това може да се постигне ако не се получат усложнения от монтажа на ГИ и работа по автомобила ти от некадърници.Не си споменал с кой двигател е купето да се помисли и за обикновенна газова уредба с някое друго подобрение.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Слагай обикновена газова и си свиркай докато скапеш мотора и после друга кола
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Прегледах тук там и установих ,че колата ти е Fiat Coupe 2.0 16V 95г.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Да Фиат купе 2.0

Коментар

emzo написа:
            Слагай обикновена газова и си свиркай...
            И аз съм на това мнение.При толкова много каране градско ще си на +. Със сигурност.
            Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
            Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
            Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Бързо да ходиш да си монтираш едно Г.И После има да си се чудиш на акъла как не си го направил по рано:D
              Fiat Bravo 1i6

Коментар

emzo написа:
                Слагай обикновена газова и си свиркай докато скапеш мотора и после друга кола
                Не съм съгласен. При минимум 2000 км и то градско месечно си е безсмислено да се слага обикновена газова. Така или иначе парите ще ги избие максимум за 4 месеца. Какъв е смисъла да се правят експерименти при положение че риска не е малък а и с такова каране на човека явно му трябва колата всеки ден. Ще се спестят пари, ама не и нерви.
                Play Golf ,but not drive golf!!!
                Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Карам 4та кола на газ 3 бяха с обикновенни газови последната с ГИ.Аз твърдо съм за ГИ ,досега съм спестил пари за една добра кола от карането на газ.

Коментар

С кое не си съгласен ?Ще си сложи ГИ при първи най-евтин сервиз и после ще му побелее косата, докато намери кой да му я настрои.Ще почне с трудното палене сутрин, ще чака до 30гр., за да обърне на бензин.Ако има много студени стартове и кратки курсове, ГИ не е решение за него.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Всеки си шета на акъла. Аз изказвам лично мнение, това че не съм съгласен с мнението на другите не означава , че не го приемам. Въпрос на личен избор и предпочитание.Разликата между горе долу прилична ГИ и евтина такава (като за тази кола) е около 200 лева. Разликата между евтина ГИ и обикновена газова е около 250 лева.Кой каквото реши това да си сложи. Аз карам над 140 000 км на на газ с ГИ- имал съм проблеми, но с обикновена газова ако бях -искрено се съмнявам че щя са по-малкоЧовека за 1 г с такива темпове на каране ще избие парите на каквато и да било система. Избора на сервиз не толкова труден, колата му е 95 г все пак. Достатъчно е да сложи обикновена газова и един път да му ’’пръдне" и да потрошия филтърна кутия или нещо друго и ще остане на пътя. Тогава спестените 200-400 лева може и през носа да му излязат не толкова като пари ами като нерви.Ако беше толкова хубаво да си с обикновена газова всички щяхме да слагаме такива нали?Не оспорвам, че не може да сложи кадърбно за 450-500лева газова уредба и да се настрои добре, но всички знаем кое е по-добре
                      Play Golf ,but not drive golf!!!
                      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

emzo написа:
                        Ако има много студени стартове и кратки курсове, ГИ не е решение за него.
                        Човека написа, че минава по 100км дневно градско, което изключва горното, отделно в студеното време с обикновенна газова разхода си мисля, че скача доста повече спрямо ГИ, като пример мога да кажа на фиат уно 45к.с. моноинжекция с обикновенна газова ловато, зимата си палех на газ, бензин не съм харчил изобщо, на моменти имаше разход около 13л/100км. сега с пунтото, което е с близо 100к.с. над уното за да докарам 13л/100 доста ръчкане ще види пунтото
                        punto HGT

Коментар

Един работен ден е от 8 до 12 часа.Дали ги прави на един път тия 100км или ?Така или иначе, като гледам автора на темата няма много интерес към нашите клавиатурни творения, така че ....
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако правя основно по 100 км в София, аз на такава кола бих сложил обикновенна метанова. За другаде съм за обикновенна газ.12 л бенц = 30 лв7,5 кг метан = 12 лв18 лв разлика на 100 км 100 км на ден = 18 лв си напред всеки ден, уредбата си я избил за 2 месеца.

Коментар

100 километра на ден градско с Купе! Жив мазохизъм...
                              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                              X