Много ми харчи и мисля, че е време да слагам газова.Но при разход 12 градско има ли смисъл.Изминавам около 100 км градско на ден.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Coupe Заслужава ли си газ
Collapse
X
-
100 км. градско на ден?При този разход и то на бензин ако караш само в работни дни това дава сметка от 600 лв. за бензин на месец.Да приемем ,че поставиш газов инжекцион за около 1000 лв.Разхода на газ да приемем ,че е 14 на 100 км. Сметка показва ,че ако на бензин на ден даваш по 30 лв. то на газ ще даваш около 18 лв.За месеца ще ти се вържат 360 лв. още на първия месец си спестил 240 лв.Грубо казано за 4 месеца си избил парите за газовия инжекцион.Смятал съм цена на бензин 2,50 и цена на пропан бутан 1,25.Всичко това може да се постигне ако не се получат усложнения от монтажа на ГИ и работа по автомобила ти от некадърници.Не си споменал с кой двигател е купето да се помисли и за обикновенна газова уредба с някое друго подобрение.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
emzo написа:Слагай обикновена газова и си свиркай докато скапеш мотора и после друга колаPlay Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
С кое не си съгласен ?Ще си сложи ГИ при първи най-евтин сервиз и после ще му побелее косата, докато намери кой да му я настрои.Ще почне с трудното палене сутрин, ще чака до 30гр., за да обърне на бензин.Ако има много студени стартове и кратки курсове, ГИ не е решение за него.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Всеки си шета на акъла. Аз изказвам лично мнение, това че не съм съгласен с мнението на другите не означава , че не го приемам. Въпрос на личен избор и предпочитание.Разликата между горе долу прилична ГИ и евтина такава (като за тази кола) е около 200 лева. Разликата между евтина ГИ и обикновена газова е около 250 лева.Кой каквото реши това да си сложи. Аз карам над 140 000 км на на газ с ГИ- имал съм проблеми, но с обикновена газова ако бях -искрено се съмнявам че щя са по-малкоЧовека за 1 г с такива темпове на каране ще избие парите на каквато и да било система. Избора на сервиз не толкова труден, колата му е 95 г все пак. Достатъчно е да сложи обикновена газова и един път да му ’’пръдне" и да потрошия филтърна кутия или нещо друго и ще остане на пътя. Тогава спестените 200-400 лева може и през носа да му излязат не толкова като пари ами като нерви.Ако беше толкова хубаво да си с обикновена газова всички щяхме да слагаме такива нали?Не оспорвам, че не може да сложи кадърбно за 450-500лева газова уредба и да се настрои добре, но всички знаем кое е по-добреPlay Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
emzo написа:Ако има много студени стартове и кратки курсове, ГИ не е решение за него.punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар