Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava 1.6 с Фобос - придърпва

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фес имам, здрава батерия на лаптопа не. Смених свещи и не е от тях. С втори комплект кабели пробвах , не от кабели. Съпротивление на бобината -8 килоома на двете места (1-4 и 2-3). От средно краче към другите съпротивлението е 0,7. Пробвах със свещ на маса и има искра на всички изводи на бобината.Държахме я пали свети чека парка и не върви добре , утре ще и направя диагностика. Колата е при майстор ако не открие проблема ще я закача и ще видим какво е ...
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

За лаптопа-аз съм го решил с една джаджа дето ми прави от 12в на 220в за запалката.Иначе без диагностика си е шаманство,но можеш да размърдаш куплунзите на мап,тпс и температурен датчик.Най -вероятно снега на колектора ти е направил мизерия и също така трябва да я ресетнеш,но след като видиш защо свети чека.Докато не работеше добре да е гърмяла?

Коментар

Кабели сменя и резултата е същия така ли?Щом след натрупването на сняг се е появил проблема провери отворите за свещите дали не са влажни.Такъв същия го ядох миналата година януари с Бравото 1,4.Избиха ми кабелите след управление във виелица и едва се докопах до Казанлък през Нова - Стара Загора.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

С кабелите, които си бяха на колата и една стара свещ- искра има на 4-те кабела. Колко трябва да дебела искрата не зная, но и свещта е износена, взех я само за проба.Данните за съпротивленията не са ми в норма, четох тук друга тема и колегата янко е дал границите - 8,6 до 9,5 килоома.Моите са 8 килоома. Измерването на крачетата също не ми е в норма, но уреда ми е с индикация за слаба батерия и температурите бяха около нулата. Моите са 8 килоома. Свещи не съм развивал, проблема се появи докато бях на газ, след 10 км свърши газта, спрях заредих газ и на бензин си запали, но беше ена идея по-лошо от работата на бензин. Чак като се прибрах видях топката сняг на мотора да се топи.След това смених кабелите с другите, които съм сигурен , че са работещи и са по-добри от тези, с които беше колата. Днес при стартер припатка ,но не запали. Брат ми след това ме дърпа, колата пак запали, но не на всички цилиндри и съответно не може да се изфорсира- чека продължава да свети.Оставих колата на майстор, утре ще я види, ако не открие проблема ще отида при него в гаража и ще включим лаптопа и ще видим.Разхода на газ беше супер голям- с това каране ми дава до 8,5-9 /100 газ.Сега дилемата е дали да взема друга бобина 2-а ръка или нова (това в случай че се окаже проблема в нея)Към Торнадо: Ти в твоя случай само подсуши ли? Аз нямаше как да подсуша понеже нямам ключ и свещите са навряни бая навътре.Гърмежи имах на входящия колектор (и то сравнително слаби) преди адаптацията и преди смяната на свещите. След това никакви проблеми.

Коментар

Alex_RT написа:
            Към Торнадо: Ти в твоя случай само подсуши ли? Аз нямаше как да подсуша понеже нямам ключ и свещите са навряни бая навътре.Гърмежи имах на входящия колектор (и то сравнително слаби) преди адаптацията и преди смяната на свещите. След това никакви проблеми.
            Аз ключ ще ти дам ако ти трябва.Не съм подсушавал само сменях кабели защото при мен избиха и заради голямо разстояние на електродите на свещите.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Благодаря за отзивчивостта и съветите. Човека, където съм оставил ’’ кашлицата’’ има ключ.Утре ще се поизяснят нещата и ако има резултат ще споделя тук.

Коментар

kiriluz1 написа:
                За лаптопа-аз съм го решил с една джаджа дето ми прави от 12в на 220в за запалката.
                Аз пък съм го решил с една джаджа собствено производство дето прави от 12в. на 19в.http://www.rlocman.ru/shem/schematics.html?di=66340
                OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Гърменето във всмукателния колектор понякога унищожава мапа, при теб е комбиниран с температура на въздуха и е монтиран на самия колектор.

Коментар

Диагнозата поне за сега е бобина. Колата тръгва да пали, но не на всички цилиндри.Свалени са свещите и на 1 и 4 цилиндър след почистване и монтиране пак свещите почерняват. На 2 и 3 цилиндър не е така.Бобината дава искра със свещ на корпус, но в работна среда под налягане явно не дава. Компресия има иначе 10,5 атм., така че и механична повреда отпада като вариант. Факт е ,че проблема беше и на газ и на бензин- не е и инжектори или нещо по бензинопровода.Дали проблема е в бобината или другаде утре ще стане ясно. Сутринта ще получа друга бобина , ще я сложим и ще споделя дали е било от нея.Диагностика нямам кога да правя понеже нямам време, но ако не е бобина ще се наложи .....

Коментар

2-3щом не са добре е почти сигурно бобина, тя работи така 1-4 ’2-3 като бобините са две в един корпуси и цъкат едноврвменно на цилиндрите за които са, като искрата отива там където е горивото, то е електролит.Чека свети само ако е заминала пъряичната намотка на бобината, при заминала вторична няма как екуто да разбере. Сега свети ли ти чека? И премери ли спротивлението на кабелите за свещите? Трябва сумирано 1*4 да е приблизително равно на 2+3. Ако имаш прекъснат ще работи както описваш.

Коментар

Имаш две бобини.Едната е за 1 и 4 цилиндър,другата е за 2 и 3 цилиндър.Бобина е май,както го описваш!?
                        OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

2-3щом не са добре е почти сигурно бобина, тя работи така 1-4 ’2-3 като бобините са две в един корпуси и цъкат едноврвменно на цилиндрите за които са, като искрата отива там където е горивото, то е електролит.Искра подава и ана двата цилиндъра пали този в който има гориво и налягане.

Коментар

Виж си и кабелите. Най-лесно става на тъмно и като ги намокриш. Прехвърчат ли искри като ги доближиш до някой маркуч или помежду им, вероятността да е в тях проблемът е доста голяма.
                            Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                            Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Кабели имам 2 чифта, едните са 100% работещи.Дойде другата бобина- НЕ ЗАПАЛИ и с нея.Утре следва диагностика да видим какво ще каже тя....

Коментар

Alex_RT написа:
                                Кабели имам 2 чифта, едните са 100% работещи.Дойде другата бобина- НЕ ЗАПАЛИ и с нея.Утре следва диагностика да видим какво ще каже тя....
                                Първо се извинявам за оффтопика, но дали ще можеш да ми кажеш какви кабели ползваш за диагностика. Аз намерих следните http://key.bg/bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%...3#снимки обаче не пише да поддържа 1.8 двигател, чудя се дали наистина не го поддържа и от къде да намеря други свесни. Мерси

Коментар

Working...
                                X