Здравейте колеги искам да попитам имали някои които е слагал газ инжекцион на фиат добло 1,6 бензин и имат ли проблеми след това? Разбрах че същият двигател се слага при други модели на фиат и не е препоръчителен за газ, поради факта че компютъра се самоадаптирал и възниквали проблеми, колата не палела на газ или на бензин. Та искам да попитам понеже сум харесал такова добло 2002 и искам да му сложа инжекцион. Но ако ще имам проблем и ще съм постоянно в бокса и по газаджии няма смисъл да го вземам. Моля колеги които имат коли с такъв мотор и които могат да ми помогнат с информация да ми пишат. Кажете и някои бог на газта в пловдив които ги разбира фиатаджийските мотори. И да не се приема като реклама но нека всеки каже коя е неговата марка г.и.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
слагане на газ инж. на добло 1,6 16v 106к.с.
Collapse
X
-
трябва да е 103коня. и мисля че компа е съвсем различен от адаптивния на бравото. а адаптивния на бравото няма никакви, ама никакви ядове не ми се обяснява надълго, но общо взето вече 8000км на газ никакви проблеми с газов инжекцион, обрща ми на газ на 30градуса на водата, когато темп е над 30градуса си паля ДИРЕКТНО НА ГАС, колата се кара ежедневно и се настъпва значително и абсолютно никакви проблеми. подгряването на дросела също съм го разкачил.
-
Абе и аз се зачудих на тези 106 коня, но понеже не знам гамата двигатели на Фиат и си затраях.Та, на Стилото няма никакви ядове с газта. Е, харчи и бензин, докато загрее. Но това си е + за дюзите.Редакция: Ще се редактирам, след поста на Емцо под мая.Явно е така. Но аз от Хлопелски двигатели не разбирам. И от Фиатски де не разбирам. Но карам Фиат и поддържам Фиат. Та затова.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Може и аз да съм се заблудил и да е 103к.с. та не разбрах лош ли е мотора има ли проблем с г.и. и каква е цената на кадърно изпълнениеFiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
............
Коментар
-
idrltd написа:Може и аз да съм се заблудил и да е 103к.с. та не разбрах лош ли е мотора има ли проблем с г.и. и каква е цената на кадърно изпълнениеСтило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Кабела за бенз.Еку ми струва 40лв,а кабела за газовото Еку 2,80лв.Взел съм си ги преди 3г.и когато се наложи си ресетвам бензиновото и си настройвам газовото,отнема ми 20-30мин.,и още с първото настройване съм излезнал напред, заради неходенето по майстори.Иначе съм с така нареченото проблемно Еку колата е Мареа 1,6,103коня 99г.Така че слагай смело разликата спрямо бензин си е в полза на газта даже и с дребните неудобства свързани с ресетване.Бих ти препоръчал самоадаптивен ГИ и да потърсиш качествен газсервиз и гарантирано няма да си скубеш косите.
Коментар
-
Колеги как да разбера с какъв мотор е епера не работи. Иначе имам номера на шасито и на двигателя, айде помагайте Не искам да се прецакам и да го взема на бензин и да не мога да му сложа г.и. или да му сложа и да имам проблеми.vin:ZFA22300005106952engine:18286000versi on:223AXDIA 03Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
............
Коментар
-
Re: слагане на газ инж. на добло 1,6 16v 106к.с.
idrltd написа:. Кажете и някой Бог на газта в Пловдив, който ги разбира фиатаджийските мотори. .Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар