Здравейте колеги,Вчера Бравото умря. Симптомите са на заминали си свещи / кабели. Тъй като преди 2.5 години сменях кабели и свещи, се усъмних сериозно, че са кабелите. За тези 2.5 години колата има 30 000 км и си викам, дошло е време за смяна на свещи. Бях с оригинални NGK/FIAT, сега купих Champion от T&N на Оборище, монтирам ги, никаква промяна. Колата работи като на 3 цилиндъра, от 800 до 2000 оборота тресе и е много нестабилна.Е добре, изчаках да се стъмни и преминах през реалните тестове. При запален двигател установих, че лулите на 1 и 3 цилиндър са ми пробили. Бие ток от лулата към корпуса някъде 3-4 см над свещта. При изваждане на лула 1 или 3 не се наблюдават промени, при 2 и 4 направо гасне.Сегашните кабели са JANMOR, купени от AXM за скромните 80лв. Тогава ми ги прехвалиха страшно много, ползвали хАмерикански материали (даже на самият проводник пише Made in USA), Били по хубави от MAGNETI MARELLI. Та питам се колеги, бихте ли споделили какъв е живота на едни такива кабели според Вас. 30 000 км ми се виждат страшно малко. И втори въпрос, тъй като не мисля да стъпвам отново в AXM, в момента избора за нови кабели е между Tesla и MAGNETI MARELLI. Имате ли препоръки какво да купя.Поздрави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Живот на запалителни кабели за свещи
Collapse
X
-
Аз съм купувал Тесла доста отдавна и мога да кажа само положителни неща за тази марка.Кабелите вече са на 10-тина години и ги прехвърлих от едната на другата кола и си работят перфектно-лулите и камбанките не са мръднали грам.2 пъти съм ги бърсал с бензин,защото бяха доста мръсни и на вид са като нови.Сини силиконови са ако има значениеНа Фиата са ми МагнетиМарели.Мислех в началото при обслужването да ги сменя,но видимо нямат никакви забележки и си ги оставих.Според мен и двете марки са добри.EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Купих Тесла , точно от Косер, но за 43лв. Само такива ми предложиха. Проблемите са решени.Относно кабелите, не виждам някаква разлика от JANMOR-а. И на тези кабели проводника е Made in USA. На Janmor пише Super Silicone, a на тези Premium Cable.За справка ето и цени, които получих по други магазини:JANMOR - 77лв / AXMMagnet Marelli - 61лв / ЕМ КомплектBERU - 115лв / ТехКоEYQUEM - 75лв / Евро07.Аз избрах най-евтините, така и така ще се сменят най-вероятно пак след 20-30к км. Евтини кабели + 4 свещи Champion, като цена е почти колкото 4 свещи FIAT / NGK.Свещ Champion - 6лвПоздрави.FIAT Grande Punto 1.4, 06г.
Toyota Auris Touring Sport HSD 1.8, 16г.
Коментар
-
Кабелите се мерят с мултицет,като 1+4 трябва да е равно 2+3 приблизително.Това за 10000 за свещите го дават по документи,а те че могат да изкарат 5 повече е друг въпрос,само дето има една подробност,че като покараш със заминали свещи за30лв.,може да сменяш бобина за поне 4 пъти повече пари.Така че всеки сам с преценява
Коментар
-
milenskia написа:при Стило 1.6 няма запалителни кабели нали? бобини и свещи само?Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар