Здравей те колеги, на връх коледа одарих картера и откършех , пробката с една малка част от картера.Картер намерих втора ръка, но не мога сваля спукания , по точно ме мъчи единият болт на лапата на полуоската , по точно горния няма развиване , и двата дребни болта до скоростната кутия .Дайте идея как да отвия тези три болта , или ще ми се наложи да свалям полуоска.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги кажете как да сваля картера на FIAT MAREA 1.8 16V
Collapse
X
-
Двата болта които са дълбоко зад маховика се развиват с отвертка с подходящия край ,а не накрайник.За третия болт не мога да разбера къде е.Полуос не съм демонтирал.Мислех ,че имам тема със снимки ,но явно не съм правил такава.Демонтирал съм въпросния картер 4-5 пъти.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Инструменти за двата болта ще си взема в понеделник, а този болт се намира , точно на алуминиева-та планка която е хваната полуоската намира се на горе долу на три пръста от външното дясната каре, долният болт го свалих но горният се изял и няма сваляне .Fiat Marea 1.8i 1998 г. Gazova uredba
Lancya Lybra 1.8i SW 1999 г. gazov injekcion
Коментар
-
Този до полуоската с чупещо рамо се сваля най лесно. Внимавай за смукателя да не го изтървеш или изкривиш. Спукания картер направо на вторични ако се резнала пробката, няма правене казвам ти го от опит.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Картера е вече свален , голяма мъка беше ама го смъкнах, а колега и взех втора ръка картер но и той се оказа спукан, а друг не мога да намеря , звънях по всички морги които успях да намеря , но никъде няма та , ще се лепи старя няма начин.Не ми се дават 500 лв. за нов то цялата кола не струва толкова .Нямам каско и за това каквото стане .Fiat Marea 1.8i 1998 г. Gazova uredba
Lancya Lybra 1.8i SW 1999 г. gazov injekcion
Коментар
-
alvanovo написа:S_BANKOV написа:Този до полуоската с чупещо рамо се сваля най лесно. Внимавай за смукателя да не го изтървеш или изкривиш. Спукания картер направо на вторични ако се резнала пробката, няма правене казвам ти го от опит.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
S_BANKOV написа:Спукания картер направо на вторични ако се резнала пробката, няма правене казвам ти го от опит.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:S_BANKOV написа:Спукания картер направо на вторични ако се резнала пробката, няма правене казвам ти го от опит.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар