Здравейте проблема с пунтото е следния: Когато загрее държи много ниски обороти около 600 700 . По някога ги държи нормални 850 (приблизително по стрелката се ориентирам) Колата няма глъхнене при подаване на газ, припъкване и трудно палене. Пали държи ги над 1000 като е студена и постепенно си ги сваля. Сменен е датчика на смукателния колектор, проверил съм за смучене на въздух от някъде, нови кабели и свещи. Няма и тяга, преди като я взех от 3500 оборота някъде и идваше силата и се усещаше как започва да се ускорява, сега върви до към 3500 и след това само тъпче. Бях я карал на диагностика и ми бяха казали датчика на смукатела който го сменик и нищо не се промени ....Някакви предложения за датчици, дебитомери ??? Колата никога не е карана на газ. Имам леко почукване от повдигач мисля че е ...да добавя, че разхода на бензин си е нормален и проблема с оборотите го имаше още с купуването .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.2 16V МК2 Ниски обороти на топъл мотор няма мощност
Collapse
X
-
Колега това Пунто има MAP сензор на смукателния колектор. Него ли си сменял? Дебитомер съответно няма. Възможно да е датчик разпределителен вал. Когато има проблем с него симптомите са същите.Твоята не знам дали има, преди 2001 не се монтира. Същот така сигурен ли си, че е зацепен правилно ангренажът?Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
-
mr_none написа:Колега това Пунто има MAP сензор на смукателния колектор. Него ли си сменял? Дебитомер съответно няма. Възможно да е датчик разпределителен вал. Когато има проблем с него симптомите са същите.Твоята не знам дали има, преди 2001 не се монтира. Същот така сигурен ли си, че е зацепен правилно ангренажът?мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
beast31 написа:Ако имаш възможност,премери налягането на горивото в движение.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
AthlonXP написа:beast31 написа:Ако имаш възможност,премери налягането на горивото в движение.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар