Здравейте,колата е пунто 1.2 75 бензин/метанПри студен двигател пали лесно вдига оборотите и след 2-3 секунди изгася.Така няколко пъти ,ако и подам газ не може да се форсира в първият момент ами едно такова все едно ’’перперква’’ и не и достига гориво.Трябва да я изчакам 6-7 минути да вдигне температура и след това празният ход е ок.Двигателят работи равномерно без да претриса.В движение и при студен и при не толкова загрял двигател като подам малко повече газ ,все едно ’’изгърмява’’ като при газова уредба,забива муцуната и ми светват лампата за инжекцията и още една жълта с един ключ.Днес ходих на майстор да ми погледна спирачките.Видя я какво прави и вика-температурен датчик,горивна помпа или задръстена цедка на резорвара.Това е на бензин и на метан -само че на метан и оборотите и не са много ок.Според вас какво може да е ?Някой имал ли е подобен проблем?Бензиновата помпа мисля,че ако не правеше налягане и при загрял двигател щеше да така ,същото си мисля и за запушената цетка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто -проблеми при студен двигател
Collapse
X
-
Май ,май наистина ще е това.Днес махнах буксата на въпросният датчик.Запалих колата (студена),заработи перфектно форсираше се ,не гаснеше и имаше добър празен ход.Пробвах и на метан как ще същата работа,тъкмо бях отписал изпарителът ,защото всеки път преди ми се налагаше да въртя врътката ,за наглася оборотите.Реших да я пробвам в движение -при леко подаване на газ няма проблеми върви ,при понастъпване на педала забива муцуната.Нямам мултицет да замеря въпросният датчик,но май точно той ще е проблема.И за капак на всичко тъкмо я спирам до нас и виждам малко пари излиза отпред,викам вчера ми промиваха системата и ми слагаха нов антифриз сигурно се изпарява някъде -да ама не -не са ми стегнали скобата на маркуча и всичкият антифриз на земята.ЕЕЕЕеее не ми върви с тоя фиат. Та въпроса ми тук е мога ли сам да си сменя TPS.Нужни ли са някакви допълнителни настройки или свалям стария и слагам новият и газ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар