Колеги, имам следния казус: Съвсем на скоро взех прословутия Евро-ван Мотора е 2.0I 147к.с. Turbo. Този мотор се монтира на Fiat Ullyse, Lancia Zeta, Citroen Evasion и Peugeot 806. В моя случай е Lancia Zeta. При закачване на диагностика, показа, че влиза -33 градуса входящ въздух. Сменихме датчика за входящия въздух, но проблема остана. Измерихме веригите м/у компютъра и датчика.... работят. Колата същевременно похарчва повече, но дори и да е ламбда сонда, как тя ще е отговорна за температурата на входящия въздух!?! Има възможност диагностиката да не е била ОК, или и аз не знам какво. Очаквам вашите предложения и идеи... Благодаря предварително.P.S. Пиша в този форум, защото форума на Lancia е пълна скръб
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с температура на входящ въздух Ullyse/Zeta/Evasion..
Collapse
X
-
Ами не знам на кое казваш "Виза", не съм толкова грамотен. Разбрах, че нямам дебитомер, а датчик за входящ въздух, който сменихме, но без резултат.Вчера се загледах и в бордовия компютър... колко може да му се вярва на бензин и на газ? До колкото разбрах, когато колата върви на газ, той си мисли, че е на бензин и мери по същия начин, което давало разлика около 1л, спрямо газта. ОК, но на мен ми показва в момента среден разход на гориво 17.6л, което значи, че на газ е 19! 80л. ми е резервоара и не ми е много по джоба да го напълня до горе, за да засека точно... не знам дали има др. вариант.Ако има проблем с температурата на входящия въздух, е разбираем големия разход, който засякох вчера... около 20лв газ, за 70км, което прави около 20/100!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар