Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто 1.4 ГТ - ПУШИ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Пунто 1.4 ГТ - ПУШИ!

Здравейте,колеги. Имам едно питане. Става дума за пушене от генерацията на колата,та от какво може да е признак това? Този пушек се появява най-често при свободен ход на двигателя. Имам едно на ум от кое може да е,но ми трябва някой,който е по запознат с колата ( WhitePower,leandro и т.н. ) . Моето опасение е,че е от гумичките на клапаните.. Давайте съвети и дори,ако може някой да погледне за какво става на въпрос. Мерси предварително!ПОЗДРАВИ

кола

какво пуши черно ли ако е черно не е на добре ви първо свещите дали са чисти Ако е бяло виж антифриза да не намаля
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Само бяло пуши,и да,наистина ми намалява антифриза. Но възможно ли да е от гумичките на клапаните?

Коментар

кола

Е щом е бяло е по лошо може да е гарнитура виж дали маслото не е сиво -смесено с антифриз ако е малко мое да е просто изпарение да не си и с газ
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

mvv написа:
          Само бяло пуши,и да,наистина ми намалява антифриза. Но възможно ли да е от гумичките на клапаните?
          Не, тогава ще пуши синьо или сиво-черно и то само при запалване в първия момент. Щом пуши бяло и намалява антифриза - главица ще цепиш.

Коментар

Май е турбото...Махнах маркуча на дросела и имаше масло...Ако някой има идеи да каже.. Стоковото си замина от тази кола..лятото ще е подновена ( дай боже ) ......

Коментар

Airfan написа:
              mvv написа:
              Не, тогава ще пуши синьо или сиво-черно и то само при запалване в първия момент. Щом пуши бяло и намалява антифриза - главица ще цепиш.
              При сменяне на гарнитурата,всичко ОК ли ще е?

Коментар

Провери картерната вентилация да не е запушена и свали свещите и ги виж дали някоя не е измита от антифриза.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                  Провери картерната вентилация да не е запушена и свали свещите и ги виж дали някоя не е измита от антифриза.
                  Ще го направя днеска и ще пиша дали е това. Мерси.

Коментар

Как от картерната вентилация ще харчи антифриз?Ти за течове гледа ли - в двигателния отсег и в купето?

Коментар

Е то ся в това студеното всичко пуши бяло Но ако наистина става въпрос за пушек аз бих помирисъл на какво мирише. Ако черен пушек , миризма на нафталин и люти - богата смес. Миризма на изгоряла пържена риба и сив пушек като от въглища - гори масло.
                      FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                      FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

slav4o_vt написа:
                        Е то ся в това студеното всичко пуши бяло Но ако наистина става въпрос за пушек аз бих помирисъл на какво мирише. Ако черен пушек , миризма на нафталин и люти - богата смес. Миризма на изгоряла пържена риба и сив пушек като от въглища - гори масло.
                        Масло и антифриз гори,но отидох при един познат,който е запознат с колата и ми каза,че турбото е заминало. Отделно имам Blow-off,който от него хвърля масло,точно при свещите и може да е от това.Иначе по-ясно да го кажа,като загрее колата,тогава започва да пуши стабилно,мирише на масло и бензин ( ИЗГОРЯЛО ) ... Не е от студеното време,ясно е това.. Просто явно или блока е тръгнал някъде или турбото си е отишло.... Просто се изчерпах да го мисля това,не знам на какво може да се дължи още. Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_13

Коментар

Airfan написа:
                          Как от картерната вентилация ще харчи антифриз?Ти за течове гледа ли - в двигателния отсег и в купето?
                          Жоро, казал съм му на младежа да направи две отделни проверки.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Маслото на дросела може да е от картерната ако не си я махнал.Иначе пушенето е от турбото. И аз имах подобен проблем с едно турбо. При мен само, че пускаше масло през сегмента от към топлата част директно в генерацията.То не знам дали има пунто което не пуши и гори масло. Освен след пълен ремонт като при Орлин.
                            4 бири и турбината да свири

Коментар

DogForLife написа:
                              Маслото на дросела може да е от картерната ако не си я махнал.Иначе пушенето е от турбото. И аз имах подобен проблем с едно турбо. При мен само, че пускаше масло през сегмента от към топлата част директно в генерацията.То не знам дали има пунто което не пуши и гори масло. Освен след пълен ремонт като при Орлин.
                              Ще се сменя турбото. Играчка ще става с колата,нека да мине зимата..

Коментар

Working...
                              X