Колеги, мога ли да сложа двигател 1.6 16v от кола 1996г. на кола 2000г, която също е 1.6. По точно става въпрос за ДВГ от Брава 96г. на Браво 2000г. Предполагам, че колекторите ще трябва да се сменят, заради датчиците по него... Другото е, че този от 1996 няма климатик, а колата на която искам да го сложа има. С какво общо взето мога да се сблъскам при една такава смяна? Благодаря ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на двигател
Collapse
X
-
Зависи за какви коли става въпрос... Ако са едни и същи само годината е различна -защо не ? климатика (компресора) се монтира на двигателя, трябва да има място за стойката му... сменяш и радиатора за него...Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
-
yo_brava написа:Аз радиатора няма за какво да сменям, той си остава на колата. Само това ли ще е? Притеснявам се да не се окаже, че има и друго, което не съм предвидил. Знам че са еднакви двигателите, но за всеки случай да си попитам.Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
Коментар
-
слагаш другият мотор с твойта електроника(окабеляване компютър табло, ключове,...), без да сменяш колектори , най много датчик някой. климатикакомпресора се монтира на двигателя на 4 болта, и трябва да видиш на шайбата на ангренажа има ли място за ремък за климатика, ако няма взимаш шайбата от твоя мотор(старият, който махаш), както и от него взиамш старият ремък и обтяжната ролка за климатика с цялатаконзола(на 2 болта, тези с които се и натяга), трябва да има дупки за нея на блока.всъщност защо сменяш мотор ?
Коментар
-
Годината да не те притеснява, двигателя пасва перфектно, и няма да сменяш колектор и дросел, закачаш твоята електроника и за климатика ти обясниха.Успеш с транспалнтацията.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар