Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обучение на TPS 1.2 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обучение на TPS 1.2 16V

Здравейте колеги, след многократни опити така и не успях да обуча новото си стъпково моторче. Процедурата която намерих по много мнения е следната:Загрява се двигателят до 80 градуса.Разкача се акумулат. за 15мин.Закача се, и се дава контакт за 1 мин.Изкл. се от контакт за 1 мин.Пали се колата за 15 мин без да се пипа нищо друго.Загася се и е готова.Е при мен не става, новото моторче форсира колата между 2000 и 3000 об./мин. Някой ако може да сподели опит или ако има колега от Варна с Екзаминер ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Тая процедура само на бензин и с изключени всички консуматори на ток. Да не смуче въздух от някъде, новото моторче съвсем "ново" ли е или е втора злоупотреба? Почистване?
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Като загрее и откача конектора на моторчето оборотите са бетон 800, т.е. би трябвало да не смуче. Иначе моторчето е чисто ново.

Коментар

Системата на тоя модел е направена да се самоадаптира, какво прави след като покараш известно време? Колко км си изминал от смяната? Остава възможността да не си отстранил стария проблем.

Коментар

Оборотите непрекъснато играят, като със загряване на двигателя, оборотите падат малко, в смисъл пак играят в определена амплитуда ама вече не между 2000 и 3000, ами да кажем между 1000 и 2000. Извънредно неудобно е да се кара така и затова не съм я карал много (20 км. най-много), защото колата сама дава газ.Със старото моторче проблема бяха ниските обороти на празен ход.

Коментар

А почисти ли маркучите от стъпкови мотор до дросела и двигателя от масло и нагар, има ли масло в тях?

Коментар

Почистих ги, но няма ефект от което. Интересното се че имам три моторчета, старото мое, едно втора употреба и чисто новото. И колата с трите се държи по различен начин .. Имам чувството че компа въобще не нулира настройките на оригиналното моторче.

Коментар

След хиляди опити, най накрая си купих кабел за 15лв. и FIatECUscan и всичко заспа. Колата работи отлично.Явно и при мен само това е начинът.

Коментар

Обучение на TPS 1.2 16V

Колега, купи кабел и какво направи? Поясни ако обичаш, защото имам подобен проблем със същия мотор и адаптация със откачане на акумулатора и т.н. - няма ефект.
                  Bravo 1,2 16V

Коментар

Ами самия FES има опция за адаптация на стъпковия мотор без да си играеш с тия изгасяния, паления и тн
                    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Working...
                    X