Здравейте колеги, след многократни опити така и не успях да обуча новото си стъпково моторче. Процедурата която намерих по много мнения е следната:Загрява се двигателят до 80 градуса.Разкача се акумулат. за 15мин.Закача се, и се дава контакт за 1 мин.Изкл. се от контакт за 1 мин.Пали се колата за 15 мин без да се пипа нищо друго.Загася се и е готова.Е при мен не става, новото моторче форсира колата между 2000 и 3000 об./мин. Някой ако може да сподели опит или ако има колега от Варна с Екзаминер ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обучение на TPS 1.2 16V
Collapse
X
-
Тая процедура само на бензин и с изключени всички консуматори на ток. Да не смуче въздух от някъде, новото моторче съвсем "ново" ли е или е втора злоупотреба? Почистване?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
Системата на тоя модел е направена да се самоадаптира, какво прави след като покараш известно време? Колко км си изминал от смяната? Остава възможността да не си отстранил стария проблем.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Оборотите непрекъснато играят, като със загряване на двигателя, оборотите падат малко, в смисъл пак играят в определена амплитуда ама вече не между 2000 и 3000, ами да кажем между 1000 и 2000. Извънредно неудобно е да се кара така и затова не съм я карал много (20 км. най-много), защото колата сама дава газ.Със старото моторче проблема бяха ниските обороти на празен ход.Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Почистих ги, но няма ефект от което. Интересното се че имам три моторчета, старото мое, едно втора употреба и чисто новото. И колата с трите се държи по различен начин .. Имам чувството че компа въобще не нулира настройките на оригиналното моторче.Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар