Здравеите колеги нов сум неможах да намера тема по моя проблем и затова пускам нова.Проблема ми е следния:колата е фиат стило 1.6 16в 2001 година сутрин когато температурите са под 5-6 градуса колата пали и след 3-4 секунди гасне този проблем го имам само в студено време има някакво зачудване при подаване на гас днес 2 пъти ми влиза в авариен режим.Някои имал ли е подобен проблем
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Стило 1.6 гасне в студено време
Collapse
X
-
emil_vekov92 написа:Малко развитие на диагностика мап сензора ми показва,че темперарурата на постъпваштия въздух е 44 градуса при положение 4е навън температурата е 14-15 градуса.На какво може да се дължи товаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
При този двигател в Стило няма кабели за свещите - има четири бобини, по една за всеки цилиндър и са сложени направо върху свещите. Температурата, за която говори колегата /на постъпващият въздух/ най-вероятно се мери от датчик, който е в тялото на МАР сензора. Според мен трябва да проверите освен тази температура и другата, която е на антифриза какво "вижда" компютъра и каква е реалната температура. После първо почистваш буксите и после сменяш датчиците ако е необходимо. При Бравата едно време съм си правил опит на мястото на датчика на термостата да сложа резистор, който отговаря на 80 градуса и студена колата няма палене в това положение - горивото е много малко, та температурите са много важни.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар