Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 16в-странни шумове при въртене на волана

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги искам да попитам.При въртене на волана,когато съм стигнал пълен ляв или десен и когато върна една идея назад пак навия пълен се чува стано скърцане и съскане.Тези шумове се чуват от ламаринения капак на снимката.Някои ако има мнение нека пише.
    Прикачени файлове

Тази ламарина единствената и функция е да пази от топлината на изпускателния колектор,и няма нищо общо със завиването на колата,може да придрънква ако са и охлабени болчетата.Аз ти препоръчвам да си видиш нивото на хидравличната течност.Но ти казвам тази ламарина няма нищо общо!
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Тази ламарина има навика да се разхлабва и наистина подрънква неприятно. Аз лично я чувах понякога докато чакам на светофар. Просто развий болта, топни го в масло и го стегни хубаво. Шумовете при въртене на волана са по-скоро от кормилни накрайници. Сменяй и външните и вътрешните, ако решиш, защото често шумовете са от разбит външен накрайник, но пък то се разбива заради разбит вътрешен.. за 100лв. се купуват всичките, че и за тампони за биалетките може да остане.
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Там е работата че се чуваше като съскане и стържене

Коментар

Да, да да провери си казанчето за хидравличното масло. като отвориш капачкатаи ще видиш на дъното му масловъртеж, а шума се чува от хидравличната помпа която е малко по надолу от това което си показал.Най вероятно е празно, после почвай да търсиш къде е теча.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Казанчето подържа количество между мин. и макс.Няма теч,от както съм е купил съм си проверил тези неща и няма разлика в количеството.

Коментар

О това инфо ако е като си купил колата, е старо казанчето може да се изпразни и за 10минути. цялата система събира 920грама/ по спомен/и ако не виждаш теч, провери в маншоните на рейката, дали случайно не са пълни с масло и не са протекли още.

Коментар

Инфото е от тази сутрин.А въпросните маншони не съм сигурен къде да гледам

Коментар

Маслото на хидравликата сменяно ли е ? какъв му е цвета? Усещаш ли втърдяване на волана, предимно при градско? Шума прилича на хидравлична помпа по това съскане и скърцането може да е от рейката, ама знам ли? Когато маслото е много старо и черно помпата се тормози. Но и при пълен ляв/ десен също се товари, така че може да е необходимо само смяна на маслото. Ако казанчето е пълно, няма нужда да гледаш маншоните. Що не видиш Шалев да я погледне, за мнение и той е в Банкя.

Коментар

Хубавото е че и аз съм в Банкя,а лошото е че маслото доста черно.И от време на време усещам волана по тежък от обикновено.А фиат се хвалят с много лека хидравлика.

Коментар

А ремъка който ти върти хидравличната помпа каке?

Коментар

Те са си наред,но ме притеснява че хидравличното масло е доста черно.Ще се сменя.

Коментар

Срещу изоставената фабрика до моста сменяват ли хидравлика (гаража, в който сменяват масла, близо до строителната борса и малкото кръгово на ул. София, между стария и новият път) ?
                          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                          X