Отскоро съм собственик на Marea Weekend 1.8 16V - 115 к.с. - 2000 година - с пластмасовите колектори. Преди нея карах 4 години пак Marea Weekend 1.8 16V, само че 1997 година, с алуминиевите. Предишната свърши злощастно ударена странично от млада шАфьорка с неясни познания относно предимствата на кръстовище. Разглобих я на части, деформираното купе изхвърлих на скрап и реших да се оборудвам пак с такава машина - при такъв излишък от резервни части, поне малко да спестя от това. Та, сдобих се с 1.8 с пластмасови колектори, започнах да я обслужвам и оглеждам и се оказа, че някои нещо по нея все пак не са едни и същи, както на старата. Смених ремъци, ролки, водна помпа, масло и маслен филтър, въздушния и поленовия - всичко ОК, същото е. Обслужването си го направих аз с един колега и спестих някой лев от пишман майстори. Да, ама като свалих пластмасовата кора до задно дясно колело, за да сменя бензиновия филтър - изненада. Там минават бензинопроводи, но филтър няма. Огледах, доколкото се вижда от канала, трасетата на бензиновите маркучи, но не виждам никъде филтър. Странното е, че когато поръчвах комплекта за обслужване в магазина за резервни части, изрично им посочих VIN-а на колата, за да няма грешки и несъответствия, и ми дадоха някакъв бензинов филтър, който нямам идея къде да търся.Въпросът ми към по-запознатите колеги, които имат такива автомобили, или поне някаква сервизна документация за тях, е:Първо, има ли този модел горивен филтър? Второ, ако има, къде се намира и колко често се сменя? И накрая - има ли някакви особености или "чалъми" при смяната?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Горивен филтър Marea 1.8 - 2000 г. - къде е и как се сменя?
Collapse
X
-
Тези след ’99 г. (с пластмасовите колектори, било 1.6 или 1.8 ) нямат отделен горивен филтър.Филтърът им се намира в самата горивоподкачваща помпа в резервоара.За смяна нека кажат колегите, които имат такива модели.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
-
Дотук добре, благодаря за инфото - че всъщност е цедка на самата горивна помпа. Остава да виси другият въпрос - подлежи ли на смяна или почистване, и ако да - колко често, примерно километри, време или нещо подобно? Ако някой знае други, в т.ч. и чужди сайтове със сервизна информация за този модел Мареа (след`99 год.), моля, публикувайте линкове. Предварително благодаря!
Коментар
-
кола
Има е и като резервна част някъде около 15 лв но това в краен случайако е скъсана напримерви има във форума доста за модела кола http://storage.fiat-bg.org/Books/EPER програмата в интернет също има доста
Коментар
-
Нещо се обърках с тези години, има, няма.... Мареа 97 година има ли филтър на бензина и ако да, къде е, по бензинопровода или при помпата? И какво точно представлява? Аз никога не съм сменял такова чудо откакто я имам колицата.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар