Здравейте колеги.Проблема ми е следния.Сипвам бензин,него го ползвам само да запаля.С газов инжекцион съм.И само на газ си е карам колата,но чувам как бензиновата помпа работи,дори когато съм на газ.И стечение на времето бензина доста бързо намалява.Какъв може да е проблема да ми се губи бензина.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво 1.6 16в-губя бензин
Collapse
X
-
Не е задължително да спира помпата.Това с инжекторите е твърде възможен сценарии също, но би трябвало на газ анализатор да се "хване", ако е това.Освен това сигурен ли си, че нямаш теч отнякъде? Под теч разбирам леко сълзене, дори влажен участък от бензиновата магистрала. По-добре тръгни от кошницата и я проследи до двигателния отсек. На канал разбира се ще е най-лесно, най-сигурно и ще можеш да огледаш от всички ъгли и да потвърдиш или отхвърлиш тази хипотеза.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Просто колата ти го гори, напълно възможно е.Помпата си работи дори и когато си на газ- при мен това е нормално. Ако караш на разстояния от по 5 км и спираш е напълно възможно да ти намаля бензина и то драстично. Нивомерите на колите ни са 1:гьотере също. При мен за 1 седмица 15 лева бензин с каране по 3-4-5 км си ги гори, газ почти не помирисва ако я карам в града особено в тея температури.Сигурен ли си на 100% че наистина бензина намаля и наистина се губи?Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Alex_RT написа:Просто колата ти го гори, напълно възможно е.Помпата си работи дори и когато си на газ- при мен това е нормално. Ако караш на разстояния от по 5 км и спираш е напълно възможно да ти намаля бензина и то драстично. Нивомерите на колите ни са 1:гьотере също. При мен за 1 седмица 15 лева бензин с каране по 3-4-5 км си ги гори, газ почти не помирисва ако я карам в града особено в тея температури.Сигурен ли си на 100% че наистина бензина намаля и наистина се губи?
Коментар
-
Не искам да Ви убеждавам , че колите са здрави, както и обратното, искам просто да се замислите и да прецени всеки сам за себе си.Жена ми минава до 15 км на ден, като през последните 2 седмици колата върви до 5 км всеки път само на бензин и след това прехвърля на газ (когато вече пристига). Oт 15 км 10 са на бензин. Разхода докато загрее е над 10/100, може и над 12 да е . Колко литра зареждате бензин седмично, колко км колата минава на бензин преди да мине на газ? Надявам се ми разбрахте логиката. (надявам се да съм прав и колите да са ви изправни)Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Alex_RT написа:Не искам да Ви убеждавам , че колите са здрави, както и обратното, искам просто да се замислите и да прецени всеки сам за себе си.Жена ми минава до 15 км на ден, като през последните 2 седмици колата върви до 5 км всеки път само на бензин и след това прехвърля на газ (когато вече пристига). Oт 15 км 10 са на бензин. Разхода докато загрее е над 10/100, може и над 12 да е . Колко литра зареждате бензин седмично, колко км колата минава на бензин преди да мине на газ? Надявам се ми разбрахте логиката. (надявам се да съм прав и колите да са ви изправни)
Коментар
-
Re: Фиат Браво 1.6 16в-губя бензин
thenew16v написа:Alex_RT написа:Не искам да Ви убеждавам , че колите са здрави, както и обратното, искам просто да се замислите и да прецени всеки сам за себе си.Жена ми минава до 15 км на ден, като през последните 2 седмици колата върви до 5 км всеки път само на бензин и след това прехвърля на газ (когато вече пристига). Oт 15 км 10 са на бензин. Разхода докато загрее е над 10/100, може и над 12 да е . Колко литра зареждате бензин седмично, колко км колата минава на бензин преди да мине на газ? Надявам се ми разбрахте логиката. (надявам се да съм прав и колите да са ви изправни)Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Колега, колко литра сипваш и за колко дена ти свършва горивото ? Както е писал колегата по-горе ДВГ-то освен, когато колата е в движение харчи и на място. Провери си двигателя колко литра на час харчи, както казваш 6-7 мин значи за около 8-10 дена запалване и чакане на колата да загрее правиш около час работа в много богат на бензин режим. А колкото до инжекторите щом си с газов инжекцион ми се струва малко вероятно да работят едновременно и бензиновите, и газовите дюзи. Провери си на края на рейката вакуум регулатора да не е пробил и да ти изтича бензина от там посока всмукателите. И виж за течове, подуши добре колата ти около резервоара, виж отдолу около филтъра, маркуча връщащ горивото също не е за подценяване.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар