Здравейте, имам следния проблем на FIAT Brava 1.6 бензин 16V.При палене на студен двигател оборотите които поддържа са 800-850 и всичко е ОК. Проблема идва, може би , като загрее двигателя, при което оборотите на празен ход се увеличават до 2500-3000 и се поддържат на тези стойности.Много ще съм благодарен , ако някой успее да помогне.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Повишаване обороти на празен ход - FIAT Brava 1.6 16V
Collapse
X
-
Свали 2-те болтчета на стъпковия мотор ,извади го от колектора и му почисти буталцето отпред, почисти и колектора където затваря буталцето . След това разкачи акумулатора за 15-20 минути , закачи го и запали като я оставиш да поработи 10-тина минути на празен ход .Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Re: Повишаване обороти на празен ход - FIAT Brava 1.6 16V
Goonal написа:При палене на студен двигател оборотите които поддържа са 800-850 и всичко е ОК.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
Ако датчикът не отчита температурата на двигателя, докато последният е студен, драма няма. Компютърът вижда студения двигател и завишава леко оборотите, за да не гасне. Когато обаче двигателят загрее, но датчикът продължава да твърди, че му е студено, компът продължава да увеличава оборотите. Така се стига до твоето положение - все едно ти му подаваш газ на загретия двигател. Само че в случая го прави компютърът.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
Има и с 1 температурен датчик, има и с 2 темп. датчика.Моделите до ’98 г са с 2 темп. датчика --> http://axm-auto.com/index2.php?brand...оделите след ’98 г са с 1 темп. датчик --> http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
аз проблема с неравномерните обороти го оправих по следния начин - вързах снопа кабели, които са зад акумулатора, водят към стъпковия мотор и дросела и от там към компютъра със свинска опашка, така че да не се опъват на долу и да създават проблема.когато колата е с високите обороти поразмърдай с ръка кабелите и ще разбереш дали е там проблема, поне аз така разбрах, а иначе чистенето на стъпковия мотор и дросела не помагаха при мен.карам мареа 1.6/16 97г. и вече няколко месеца оборотите са "пушка".
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар