Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загуба на налягане в бензиновата система

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Загуба на налягане в бензиновата система

Колата е браво 1.6 , проблема е следния- ако не се пали колата 3-4 часа налягането в системата пада и после върти доста докато го вдигне за да запали. Помпата е нова и подозирах,че евентуално проблема е в клапанчето (вградено е) и горивото се връща в резервоара. Сложих за проба външен клапан след помпата,но проблема остава. Хрумва ми някак си през горивния регулатор да губи налягането , друго нищо. Ако предположим ,че няма как да се върне в резервоара заради клапана на помпата и другия външен след нея къде може да ходи тоя бензин?
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

определено провери регулатора на налягането.

Коментар

При неработила от 1 ден кола махам маркуча влизащ в рейката и няма абсолютно никакво остатъчно налягане в него. Въпроса е откъде го губи?
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

би трябвало да има възвратен клапан в кошницата на помпата.най-вероятно той не държи

Коментар

ivel написа:
          би трябвало да има възвратен клапан в кошницата на помпата.най-вероятно той не държи
          Има самата помпа такъв вграден клапан, аз понеже го подозирах него сложих външен такъв веднага след помпата и няма никаква промяна. Затова се чудя откъде другаде може да губи налягането- горивния регулатор или маркуча след помпата да е спукан.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Ами ако има спукан мъркуч, ще има и теч от него. Огледай хубаво цялата магистрала за подгизвания.
            Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
            Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Под спукан маркуч имам предвид тоя от помпата до края на кошницата и е вътре в резервоара.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

може и от спукана мембрана на регулатора да е.смъкни го ми засмучи през щуцера му ще стане ясно изпуска ли мембраната

Коментар

да, при изгасена кола регулатора на налягането действа като клапан и държи налягането в рейката.

Коментар

Смених регулатора за всеки случай, смених и маркуча след помпата до кошницата . Дано има резултат
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Колега оправи ли се колата че и аз имам сходен проблем.
                      Fiat Marea weekend 1.6 16v 76 kw 98g

Коментар

Оправи се като смених маркуча между помпата и щуцера на кошницата- беше спукан леко и от там е губело налягането. В повечето случаи ако се налага продължително въртене след престой проблема е във вградения в помпата клапан- там проблема се решава с външен клапан веднага след помпата.
                        Фиат Крома 1.9 16v+
                        Фиат Браво 1.6 16v
                        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Колега откъде да намеря такъв клапан ,понеже си мисля че и при мен проблема е от това че се връща бензина в рзервоара.
                          Fiat Marea weekend 1.6 16v 76 kw 98g

Коментар

ПРИ ЗАМЪРСЕН ГОРИВЕН ФИЛТЪР СЪЩО ГО ПРАВИ ТОВА НЕЩО. КЛАПАН ПРОДАВАТ В КОСЕР.
                            Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
                            харчи: DOSTA

Коментар

avent написа:
                              ПРИ ЗАМЪРСЕН ГОРИВЕН ФИЛТЪР СЪЩО ГО ПРАВИ ТОВА НЕЩО. КЛАПАН ПРОДАВАТ В КОСЕР.
                              Първо си махни пръстчето от шифта, и стига с тоя филтър, аз карах 4 години с един същ и то само защото всеки път или го забравяхме или ме домързяваше.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X