Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 16v Скъса ангренажа.... И сега какво ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

аз лично не обвинявам момчетата в зацепването,а продавача ,за боклука,който е продал.

Коментар

Един съвет и от мен, ако си знаеш всяко болтче по колата най добре изчакай докато дойде някой лев и си я оправи независимо колко ще набиеш в нея, защото като я продадеш не се знае новата, която вземеш в какво състояние ще бъде, да не се окаже, че в новата трябва да се набиват двойни пари
      punto HGT

Коментар

didich написа:
        Един съвет и от мен, ако си знаеш всяко болтче по колата най добре изчакай докато дойде някой лев и си я оправи независимо колко ще набиеш в нея, защото като я продадеш не се знае новата, която вземеш в какво състояние ще бъде, да не се окаже, че в новата трябва да се набиват двойни пари
        Ами ще си я правя почти съм поръчал нова глава,а за пари имам някакъв кеш в момента би трябвало да ми стигне, не са много но са за още един опит
        Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
        И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
        .

Коментар

cs_aleksandar написа:
          didich написа:
          Ами ще си я правя почти съм поръчал нова глава,а за пари имам някакъв кеш в момента би трябвало да ми стигне, не са много но са за още един опит
          Аз само не разбрах на твоята глава какво й има, че тръгна да я сменяш?

Коментар

Airfan написа:
            ами 16 криви клапана 16 спукани водача и т.н в джуди (в хладилника) искат 500 лв за ревизия.
            .

Коментар

така като гледам пак ще ти легне същото, но по трудния начин.Успех

Коментар

и двете ти глави ли имат счупени водачи.

Коментар

cs_aleksandar написа:
                  Airfan написа:
                  ами 16 криви клапана 16 спукани водача и т.н в джуди (в хладилника) искат 500 лв за ревизия.
                  А защо не се разходиш до с.Доброславци и да видиш там какви пари ще ти искат за ремонт на главата. 089870455 или 0898485868 телефоните са на.......на баба Мара. Спрямо други места цените са много по добри.

Коментар

Във форума имаше глави на символични цени,може да провериш и по вторични суровини.Разглобяваш,пасваш клапаните и зглобяваш с твоите валове.Гарнитурата ако не е нарушена може да я използваш пак.Направи няколко оборота на паразитния вал да не е там проблема.За центровката първо наместваш 1 и 4 в гмт по маховика и завърташ вала назад около четвърт оборот после слагаш главата и валовете с петите и наместваш кв и зацепваш.Правиш няколко оборота на мотора на ръка с отвити свещи и проверяваш натягането на ролката и ако няма проблеми палиш.Няма нищо сложно,просто сте изкарали някакъв много кофти късмет или валовете са били кофти
                    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Поръчал съм глава от работещ двигател от колегата bobo80-от Пловдив и в сряда най-късно трябва да е при мен, ще я пусна за шлайф и напасване на клапани.Предопредих колегата да не вади валовете от черупките за да не направим отново фал. Така че ремонта продължава следващата седмица,дано колата се върне на пътя преди да е завалял снегът
                      .

Коментар

cs_aleksandar написа:
                        Поръчал съм глава от работещ двигател от колегата bobo80-от Пловдив и в сряда най-късно трябва да е при мен, ще я пусна за шлайф и напасване на клапани.Предопредих колегата да не вади валовете от черупките за да не направим отново фал. Така че ремонта продължава следващата седмица,дано колата се върне на пътя преди да е завалял снегът
                        Поговори с този човек, при който те праща колегата @pakumba, виж какви пари ще се договорите, може да се размине без шлайф и други харчове, ако я бива главата. Ако не е прегрявана, за какво и е да се шлайфа, той си знае как да се справи с това. Което може да се спести, нека се спести, но си има едни пари, които е добре да ги дадеш на когото му е работа и да се приключи с това.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Между другото одеве слязох до колата преди работа да проверя валовете дали си отговарят,и установих че са си правилни....значиииии нещо друго се е объркало Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                          .

Коментар

С твоите ли ги сравни?
                            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Задължително шлайф...., за да не изохкаш втори път!Незнам как са зъбните колела на ангренажа при теб, но виж да не би да са превъртели заради скъсана шпонка, ако са със шпонка, разбира се.

Коментар

абе,Янко,какво е това некомпетентно мнение-подвеждаш човека,как ще сложи стара гарнитура втори път,също и как ще мине без шлайф

Коментар

Working...
                                X