Няма да я бракувам, ще се прави. Все още съм 50/50 за сервиз,на моя позната баща и има сервиз и 100% ще ми вземе по малко пари за работа.Като си намеря друга глава ще го мисля.За няколко дни нещата са в застой.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво 1.6 16v Скъса ангренажа.... И сега какво ?
Collapse
X
-
cs_aleksandar написа:Одеве докато пътувах в маршрутката получих просветление...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
той може да ти каже,че е от планетата нептун и е извънземен.първо като се вземе глава е хубаво да се надуе и шлайфа.второ -след това се откопчават 16-те клапана и с помоща на зенкер се оправят леглата на клапаните.трето-с помоща на втори и трети вид зенкер се челосва отгоре и същевременно отнема отвътре до като се получи фаска 1,2-1,8мм.четвърто-носят се клапаните за промяна на ъгъла(това струва около 30лв) или се купуват нови(6лв на клапан).пето-издухва се предварително измитата гкава.шесто набиват се гумичките с помоща на дорник или аз лично ползвам камък от гидория.седмо-с помоща на дрелка,свредло, маркуч и шлайф паста се пасват клапаните(трябва да потъмнеят фаските).осмо-издухваш и закопчаваш клапаните.девето-проверяваш с нафта дали пускат клапаните(нещо което вие не сте проверили).тогава ти гарантирам,че няма да имаш проблем.а оня бунак,дето ти продава глава ,заслужава да му я блъскаш в муцуната.ето защо ти препоръчах да направиш твоята.съжалявам,че си от софия,иначе бих ти я направил
Коментар
-
Какво е виновен продавача ,че колата не е зглобена като хората и пак е ударила клапани . За това си има сервизи има си компетентни хора който работят там дават и гаранция. Не го познавам този дето е продал главата не го и защитавам. Но колегата е написал ,че я е проверил със кореселин . Ако не е имала видими дефекти като пукнатини между клапаните и следи от ударени клапани не виждам причина да не е била наред главата. Най вероятно са объркани валовете по някаква причина. От тук на татъка вариантите са няколко. 1 Ако я продаваш на части ще изкараш някъде около 1000лв. Но ще ги взимаш в порядъка на една година. Ако през това време плащаш и за гараж както си писал ,че търсиш. Да кажем по 50лв. на месец това значи че трябва да дадеш за една година 600лв. от това дето ще изкараш за нея. 2 Това е най добрия вариант за мене. Пускаш я в мобилето за 600/700лв. в това състояние . Продаваш я додаваш някой лев и си взимаш за 1000лв. друга. И си карай и не се ядосвай.3 вариант. Ако решиш да си я правиш пак най добре си я закарай във сервиз. Да ти е сигурна работата.Успех.
Коментар
-
Оттук нататък не са ли нещата за около 250 лв, ако случи на човек, да купи глава за 100 лв, гарнитура и труд още 150 и да я кара или продава за 1200 и това е. не знам кой ще я купи за 5-600 лв, всеки ще си мисли, че е и за скоростна кутия и за всичко, което може да се сети човек. А какво ще продаде освен фарове, калници и капак и аз не се сещам, освен това тия събития ще са малко след като влезем в Шенген, к’ъФ ти гараж... като сложиш поне 100-тина кранти за продан на части, виж, да е стило или нещо актуално, да, ще се изкара нещо/доста, но от модел, който е пътник към моргите вече, се очакват цени от около 40-50 лв за капак и то същия цвят, калници по... абе, безнадеждна история. Още в началото щях да му напиша да гледа дали работи двигателя преди да купува, освен ако не купува от много точни хора като колегата @kuncs /но колко са като него/ и после да иде в някой форумен сервиз, ама той както мъжката тръгна на тия, дето му подсказваха какво да прави, реших, че знае какво прави и няма нужда от акъл.ИЛИЯН написа:Какво е виновен продавача ,че колата не е зглобена като хората и пак е ударила клапани .Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
cs_aleksandar написа:pioneer 306c написа:Колега, не се занимавай да презацепваш с нов ремък, ами сваляй главата и я носи на ремонт.1,6/ 16 v винаги има поражения при скъсан ремък !!!
Коментар
-
Абе така като стане, всички пътища са пред нас, ето тука една за 1000 лв, хем 2001, хем се случила 107 коня http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=4eaepvAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Вижте сега.. Не обвинявам никой за случилото се!!! най малко колегата с който зацепвахме.Всичко беше направено както трябва никой не е застрахован от грешки,това което се е сличило е било нещо малко което е довело до нещо голямо,вече имам 1 на ум.Отказах се да я продавам,ще набия още малко пари,пък каквото стане,ако не имам номера на надин.Вече няма да се ядосвам! Кажете някой сервиз на сносни цени за тази процедураКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
cs_aleksandar написа:Вижте сега.. Не обвинявам никой за случилото се!!! най малко колегата с който зацепвахме.Всичко беше направено както трябва никой не е застрахован от грешки,това което се е сличило е било нещо малко което е довело до нещо голямо,вече имам 1 на ум.Отказах се да я продавам,ще набия още малко пари,пък каквото стане,ако не имам номера на надин.Вече няма да се ядосвам! Кажете някой сервиз на сносни цени за тази процедураLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
nedialko- написа:колега, провери ли валовете дали са както трябва, или причината за случилото се е друга, аз все още не мога да си я обясняКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар