Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 16v Скъса ангренажа.... И сега какво ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няма да я бракувам, ще се прави. Все още съм 50/50 за сервиз,на моя позната баща и има сервиз и 100% ще ми вземе по малко пари за работа.Като си намеря друга глава ще го мисля.За няколко дни нещата са в застой.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Одеве докато пътувах в маршрутката получих просветление... ще продавам фиата на части. Търся си гараж в района на младост за да я разглобявам някой ако знае нещо да ми пише на лично оферти за гаражи приемам всякакви.
      .

Коментар

нищо няма да изкараш на части. Даже и наема на гаража не знам дали ще успееш да избиеш накрая.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

cs_aleksandar написа:
          Одеве докато пътувах в маршрутката получих просветление...
          Ае... Кой те накичи с тая глава бе? Щях да те питам още като каза, че не сте я запалили. Изчакай някой с ударено браво/брава/мареа да тръгне да разпродава, палите, пробвате двигателя, сваляте главата за стотина лв. и я събираш, това е според мен по-разумното решение.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

ами да ,глава само от работеща кола,а ремонта на клапаните е хубаво да се направи.напълно подкрепям slav.

Коментар

ivel написа:
              ами да ,глава само от работеща кола,а ремонта на клапаните е хубаво да се направи.напълно подкрепям slav.
              Ами този дето ми я продаде каза че фиата бил ударен от страни и си го прибрал на собствен ход.
              .

Коментар

той може да ти каже,че е от планетата нептун и е извънземен.първо като се вземе глава е хубаво да се надуе и шлайфа.второ -след това се откопчават 16-те клапана и с помоща на зенкер се оправят леглата на клапаните.трето-с помоща на втори и трети вид зенкер се челосва отгоре и същевременно отнема отвътре до като се получи фаска 1,2-1,8мм.четвърто-носят се клапаните за промяна на ъгъла(това струва около 30лв) или се купуват нови(6лв на клапан).пето-издухва се предварително измитата гкава.шесто набиват се гумичките с помоща на дорник или аз лично ползвам камък от гидория.седмо-с помоща на дрелка,свредло, маркуч и шлайф паста се пасват клапаните(трябва да потъмнеят фаските).осмо-издухваш и закопчаваш клапаните.девето-проверяваш с нафта дали пускат клапаните(нещо което вие не сте проверили).тогава ти гарантирам,че няма да имаш проблем.а оня бунак,дето ти продава глава ,заслужава да му я блъскаш в муцуната.ето защо ти препоръчах да направиш твоята.съжалявам,че си от софия,иначе бих ти я направил

Коментар

Какво е виновен продавача ,че колата не е зглобена като хората и пак е ударила клапани . За това си има сервизи има си компетентни хора който работят там дават и гаранция. Не го познавам този дето е продал главата не го и защитавам. Но колегата е написал ,че я е проверил със кореселин . Ако не е имала видими дефекти като пукнатини между клапаните и следи от ударени клапани не виждам причина да не е била наред главата. Най вероятно са объркани валовете по някаква причина. От тук на татъка вариантите са няколко. 1 Ако я продаваш на части ще изкараш някъде около 1000лв. Но ще ги взимаш в порядъка на една година. Ако през това време плащаш и за гараж както си писал ,че търсиш. Да кажем по 50лв. на месец това значи че трябва да дадеш за една година 600лв. от това дето ще изкараш за нея. 2 Това е най добрия вариант за мене. Пускаш я в мобилето за 600/700лв. в това състояние . Продаваш я додаваш някой лев и си взимаш за 1000лв. друга. И си карай и не се ядосвай.3 вариант. Ако решиш да си я правиш пак най добре си я закарай във сервиз. Да ти е сигурна работата.Успех.

Коментар

Оттук нататък не са ли нещата за около 250 лв, ако случи на човек, да купи глава за 100 лв, гарнитура и труд още 150 и да я кара или продава за 1200 и това е. не знам кой ще я купи за 5-600 лв, всеки ще си мисли, че е и за скоростна кутия и за всичко, което може да се сети човек. А какво ще продаде освен фарове, калници и капак и аз не се сещам, освен това тия събития ще са малко след като влезем в Шенген, к’ъФ ти гараж... като сложиш поне 100-тина кранти за продан на части, виж, да е стило или нещо актуално, да, ще се изкара нещо/доста, но от модел, който е пътник към моргите вече, се очакват цени от около 40-50 лв за капак и то същия цвят, калници по... абе, безнадеждна история. Още в началото щях да му напиша да гледа дали работи двигателя преди да купува, освен ако не купува от много точни хора като колегата @kuncs /но колко са като него/ и после да иде в някой форумен сервиз, ама той както мъжката тръгна на тия, дето му подсказваха какво да прави, реших, че знае какво прави и няма нужда от акъл.
                    ИЛИЯН написа:
                    Какво е виновен продавача ,че колата не е зглобена като хората и пак е ударила клапани .
                    И това го има, макар колата да е вече на цената на велосипедите, един двигател не е толкова просто нещо, че да се прави от неспециалисти, да не става дума в какво неприятни положение е и колегата, който е помагал.

Коментар

cs_aleksandar написа:
                      pioneer 306c написа:
                      Колега, не се занимавай да презацепваш с нов ремък, ами сваляй главата и я носи на ремонт.1,6/ 16 v винаги има поражения при скъсан ремък !!!
                      То е ясно аз вече от 4 - ма имам оферта за оборудвана глава цяла за по 150 лв ама нещо ми се виждат множко то цял двигател за 250 лева има. Кво ще кажете вие как ви звучат офертите
                      Стария приятел "Форд Ескорт 1.8" скъса ремък и накриви 7 от 8 клапана. Смяната му излезна 740 лева с водна помпа с нови ролки, ремъци, труд и всичко. Не се стряскай от тези ниски цени !

Коментар

Абе така като стане, всички пътища са пред нас, ето тука една за 1000 лв, хем 2001, хем се случила 107 коня http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=4eaepv

Коментар

Вижте сега.. Не обвинявам никой за случилото се!!! най малко колегата с който зацепвахме.Всичко беше направено както трябва никой не е застрахован от грешки,това което се е сличило е било нещо малко което е довело до нещо голямо,вече имам 1 на ум.Отказах се да я продавам,ще набия още малко пари,пък каквото стане,ако не имам номера на надин.Вече няма да се ядосвам! Кажете някой сервиз на сносни цени за тази процедура
                          .

Коментар

cs_aleksandar написа:
                            Вижте сега.. Не обвинявам никой за случилото се!!! най малко колегата с който зацепвахме.Всичко беше направено както трябва никой не е застрахован от грешки,това което се е сличило е било нещо малко което е довело до нещо голямо,вече имам 1 на ум.Отказах се да я продавам,ще набия още малко пари,пък каквото стане,ако не имам номера на надин.Вече няма да се ядосвам! Кажете някой сервиз на сносни цени за тази процедура
                            Аз малко станах като рекламно лице на този човек, но какво да се прави като е читав- силно препоръчвам Румен, по принцип е доста по-известен в Алфа форума. http://clubalfaromeo.com/forum/showt...елефона на Румен е 0888 944 656Сервиза се намира в бившите гаражи на Шкода до Проспийд! Като влезете е последния гараж в ляво.Входа към сервиза е само от страна на Г.М.Димитров и автокъща Софавто...Просто няма пряк път от ТУ към сервиза.В темата има и карта, направи си рег и ще я видиш. Около 100чка взема за зацепване. Не е малко като само за това, но пък човека гарантирам е читав и ще ти я направи за 30-40 мин, а и ти е близо.
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

колега, провери ли валовете дали са както трябва, или причината за случилото се е друга, аз все още не мога да си я обясня
                              Брава 1.6

Коментар

nedialko- написа:
                                колега, провери ли валовете дали са както трябва, или причината за случилото се е друга, аз все още не мога да си я обясня
                                Не съм имал време да се доближа до колата ,малко ми е натоварено за 5 дни дали имам и 10 часа сън карам някви нощни смени и след тях ходя на някво тъпо фирмено убочение. Ама в понеделника ще проверя тогава да се надявам да съм почивка
                                .

Коментар

Working...
                                X