Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 16v Скъса ангренажа.... И сега какво ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво 1.6 16v Скъса ангренажа.... И сега какво ?

Колеги каша ми е в главата преди 2 часа докато изкачвах естакадата в Младост 2 колата изгасна много странно спрях веднага отворих капака набих една отверка в капака на ангренажа дръпнах да видя кво става и ооо чудо видях само колелата на валовете без ремък (Дорева ми се ) Затеглих си колата до вкъщи и сега се чудя какво да правя. Въпросът е къде как и за колко пари. Всички съвети и предложения са добре дошли
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

съжаление колега или си търсиш глава или на части.

Коментар

katerina paviova написа:
      съжаление колега или си търсиш глава или на части.
      E колежке ти веднага от вратата за ушите... Защо реши че трябва цяла глава да се смени,или просто те сърбяха пръстите и реши да си ги почешеш в клавятурата .
      .

Коментар

Да се обадя да питам за цена едни мой хора ? Доколкото знам ще я направят за 350-500 лв за труд и части в зависимост от това какво има счупено. Хората са кадърни и ще ти направят разчет на всичко което се вършки и купува.
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr написа:
          Да се обадя да питам за цена едни мой хора ? Доколкото знам ще я направят за 350-500 лв за труд и части в зависимост от това какво има счупено. Хората са кадърни и ще ти направят разчет на всичко което се вършки и купува.
          А по принцип не съм толкова бос на тема двигатели особено фиатските... сега след като изпуших полвин кутия цигари започнах да мисля малко по трезво. Така имам приятел с който може да отворим двигателя,въпроса е къде да я пратя главата да я ревизират и колко пари ще ми струва, другият въпрос е от къде да се сдобия с пети да си зацепя новия ремък.
          .

Коментар

Има теоретична възможност да няма поражения. Пробваите да сложите само един ремък за пробата да разберете дали наистина има поражения преди да разпилеете двигателя
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
              Има теоретична възможност да няма поражения. Пробваите да сложите само един ремък за пробата да разберете дали наистина има поражения преди да разпилеете двигателя
              От твоята уста в божийте уши... то вярно карах с 40 ама силно се съмнявам да няма поражения... И все пак остава въпроса от къде да намеря пети за ремъка да го зацепя... някой от форума да има да му ги взема под наем ?
              .

Коментар

Никои ли нищо не знае по въпросите ??
                .

Коментар

eh4ev07 написа:
                  лично съм бил свидетел как два двигателя след проблем с Ангренаж нямаха пораженияедното е бившата ми кола Пунто МК2 1.2 60 коня 8 клапана -счупих ангренажна оптяжна ролка ,разминах се с уплах и нова ролка второто беше Пасата на Тати 1.8 8V G60 165коня скъса ремъка на две никакви поражения бих казал въпрос на късмет
                  Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                  Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                  Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                  Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Добре все пак ще пробвам да сложа ремък то по зле маи няма на къде.... Ама кажете как да зацепя ремъка от къде да взема пети ... или как да го зацепя без пети.
                    .

Коментар

Няма ли стари белези, най-малкото по тях може. Миналия октомври със 70 -80 на 5-а ми прескочи ангренажа, колата заработи като шевна машина, угасих я. После доживях гоУф да ме дърпа.Сменихме ремъка, поражения нямаше и колата вече 30 000 си я карам. Искрено се надявам и ти да си късметлия. (моя ремък прескочи точно 500 км преди планираната смяна- малко преди 60 000 км ). Смених ремъка , оставих ролките и минах още 20 000 км със старите ролки (общо 80 000). Преди месец смених всичко наново-ролки и ремъци. При мен вече 4 път се сменя този ремък без пети.
                      Play Golf ,but not drive golf!!!
                      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Отварял съм два такива мотора след скъсан ремък, и двата бяха със по 16 криви клапана. Пробвай с ремък но ме съмнява, а иначе за ремонта търси друга глава по-евтино ще ти излезе от ремонта на твоята.
                        Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                        Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Колега,на колко км. е бил тоя ремък?

Коментар

dan4op5 написа:
                            Колега,на колко км. е бил тоя ремък?
                            На 40к км там някъде +,-. а белези нз да има ако някой майстор е слагал това е др въпрос.
                            .

Коментар

Между другото сега се сетих че направих една глупост като изгасна... Понеже вчера сменявах изпарител 1 час преди аварията и като стана това аз реших че ми се е откачил маркуча на газта... и се опитах да я запаля на бензин .Като завъртя свободно стартера настръхна.... и сега ме озари че дори и при късането да не е имало поражения може аз да съм нанесъл след това при опита за палене.
                              .

Коментар

Working...
                              X